Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Nieuwe emoji’s aangekondigd voor de iPhone: zo zien ze eruit

Yannick Chalkiopoulos
22 mei 2024, 9:30
2 min leestijd
Nieuwe emoji’s aangekondigd voor de iPhone: zo zien ze eruit

Er komen nieuwe emoji’s naar je iPhone! In iOS 18 introduceert Apple naar verluidt weer zeven nieuwe plaatjes. Bekijk ze hier!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe emoji’s voor iPhone

Het is nog niet zo lang geleden dat we nieuwe emoji’s hebben gezien. Apple introduceerde in iOS 17.4 voor het laatst een reeks nieuwe plaatjes, toen zagen we voor het eerst een schuddend hoofd, limoen en feniks. Ook voegde Apple een aantal nieuwe gezinscombinaties en varianten op bestaande emoji’s toe. Nu zijn er weer nieuwe emoji’s voor de iPhone onthuld, die waarschijnlijk met iOS 18 beschikbaar komen.

Lees ook: Meer dan 100 nieuwe emoji’s voor je iPhone met iOS 17 – dit zijn ze

Waar er met iOS 17 meer dan honderd nieuwe emoticons werden toegevoegd, zijn dat er nu een stuk minder. In de eerste bèta van Unicode 16 zijn zeven nieuwe emoji’s te zien. Dat kunnen er uiteraard nog meer worden, het is de verwachting dat er later dit jaar meer nieuwe plaatjes aan Unicode 16 toegevoegd worden. Ben je benieuwd naar de nieuwe emoticons? Dit zijn ze:

emoji iphone

Dit zijn de nieuwe plaatjes

De nieuwe emoji’s die mogelijk naar je iPhone komen zijn een gezicht met wallen, vingerafdruk, boom met takken, wortelgewas, harp, schep en een soort inktvlek. Dit zijn waarschijnlijk nog niet de definitieve plaatjes, want ze moeten eerst worden goedgekeurd door het Unicode Consortium. Bovendien geeft Apple de emoji’s vaak een eigen design, waardoor ze er net iets anders uitzien.

Het Unicode Consortium heeft tot 2 juli om nieuwe plaatjes te registreren en goed te keuren. Daarna verschijnt de officiële release van Unicode 16 en weten we zeker welke nieuwe emoji’s naar de iPhone komen. Het is goed mogelijk dat definitieve versies van de emoticons worden aangekondigd op Wereld Emoji Dag, net als vorig jaar gebeurde. Die dag valt ieder jaar op 17 juli, ruim twee weken na de deadline van het Unicode Consortium.

ios 18 gote update

Wachten op iOS 18

Helaas moeten we dan nog wel even wachten op de nieuwe emoji’s voor de iPhone, want ze komen pas beschikbaar in iOS 18. Doorgaans voegt Apple de nieuwe emoticons pas toe aan de vierde versie van de iOS-update, dat betekent dat we moeten wachten tot iOS 18.4. Die update verschijnt vermoedelijk pas in maart 2025, waardoor het nog wel even duurt voordat je de nieuwe emoji’s kunt gebruiken.

Lees ook: Meldingen krijgen wordt anders in iOS 18 (en dat is goed nieuws)

Bij de release van iOS 18 in september zijn waarschijnlijk nog geen nieuwe emoji’s voor de iPhone beschikbaar. Gelukkig zien we dan wel een reeks nieuwe (AI-)functies, want Apple maakt dit jaar een inhaalslag op het gebied van kunstmatige intelligentie. Apps als Apple Music, Berichten, Foto’s en Notities krijgen er dan handige features bij. Benieuwd naar de update? Lees dan hier over de eerste aangekondigde functies van iOS 18!

Wil je meer weten over iOS 18? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu