De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gaaf: nieuwe emoji’s voor iOS komen eraan (en dit zijn ze)

Piet-Jan Lentjes
14 juli 2022, 11:23
2 min leestijd
Gaaf: nieuwe emoji’s voor iOS komen eraan (en dit zijn ze)

Gebruik je ook veel emoji’s in je berichten? Dan heb je geluk. Er komen waarschijnlijk 31 nieuwe emoji’s in iOS bij, waaronder een trillend gezicht en een gans. Welke het nog meer zijn lees je hier!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe emoji’s voor iOS

Je krijgt er regelmatig een hele reeks met nieuwe emoji’s bij op je iPhone. Met iOS 15.4 verschenen er onlangs nog 37 emoji’s, zoals de sensuele lippen en een ‘zwangere’ man. Er worden in totaal 31 nieuwe emoji’s geïntroduceerd, maar het is nog niet helemaal zeker dat ze allemaal erbij komen.

Het Unicode Consortium (dat zorgt voor de standaardcodering van grafische tekens en symbolen) overweegt momenteel de toevoeging. In september wordt dan besloten of deze nieuwe emoji’s dan uiteindelijk een plekje krijgen in iOS.

nieuwe emoji ios

Er komen dan onder andere een ezel, een gans, een kwal en een aantal nieuwe kleuren hartjes bij. De uiteindelijke look van de nieuwe emoji’s voor iOS staat nog niet vast. Daarnaast hebben Apple, Android, Microsoft, Twitter allemaal hun eigen versie van de emoji. De voorbeelden in dit artikel zijn gemaakt door Joshua Jones van Emojipedia.

Wereld Emoji dag 2022

Voor fans van emoji is het nog meer smullen geblazen: op 17 juli is het Wereld Emoji Dag 2022. Het is dé dag waarop emoji’s worden gevierd en bestaat al sinds 2014. Wist je trouwens dat het 😂 ‘gezicht met tranen van vreugde’ met afstand de populairste emoji van 2021 is? Deze emoji was goed voor 5% van het totale online emoji-gebruik. Meer hierover lees je in het artikel ‘Dit zijn de populairste (en minst geliefde) emoji van 2021‘.

emoji

Weet je trouwens niet wat sommige emoji’s in iOS betekenen? Schaam je niet hoor, dat is niet altijd bij elk plaatje even duidelijk. In het artikel ‘de betekenis van veelgebruikte emoji‘ zetten we ze nog even voor je op een rij.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen