Apple haalt emoticons uit elkaar in iOS 8.3

Rutger Otto
5 maart 2015, 13:51
2 min leestijd
Apple haalt emoticons uit elkaar in iOS 8.3

Er zit een geinige emoji-functie verstopt in de iOS 8.3 beta die nu voor ontwikkelaars beschikbaar is. Je kunt een paar van de smileys ontleden door op backspace te tikken.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe emoji in iOS 8.3

Naast verschillende huidskleuren heeft Apple nog een vernieuwing in iOS 8.3 gestopt wat betreft de emoji. Gebruikers kunnen straks enkele emoticons ‘uit elkaar halen’ door op backspace te tikken. Het gaat hierbij om enkele kus-smileys. Zo wordt een smiley van twee vrouwen die elkaar een kusje geven ontleed in drie verschillende plaatjes: een vrouw, een hartje en een vrouw. Hieronder zie je de combinaties die momenteel in iOS 8.3 te ontleden zijn, maar in de toekomst zal dat misschien voor meerdere emoji gelden.

nieuwe emoji

CultofMac twijfelt overigens wel aan het nut van deze functies en vermoedt dat het misschien een bug in het toetsenbord is. Aan de andere kant zou het kunnen dat Apple meer uit het emoji-toetsenbord probeert te halen.

Huids- en haarkleur

Eerder werd al bekend dat Apple 300 nieuwe emoji aan het toetsenbord toevoegt. Het gaat hierbij om bestaande emoticons van menselijke poppetjes en handen die in vijf verschillende kleuren beschikbaar komen om de diversiteit in de mensheid beter te kunnen presenteren.

Niet iedereen is daar overigens zo blij mee. Zo zijn met name de gele huidskleuren controversieel. Veel mensen vinden dat de gele kleur te fel is om Aziaten te vertegenwoordigen. Volgens anderen moeten de gele emoji echter niet als Aziatisch gezien worden, maar als de gele smileys die we al jaren kennen.

apple emoji

Daarnaast is ook een behoorlijke groep mensen met rood haar boos, omdat er geen roodharige emoji zijn. Zij zijn een petitie gestart voor smileys met rood haar. Al ruim drieduizend mensen tekenden. Bij tienduizend zal de website naar Apple gaan met de handtekeningen.

iOS 8.3

iOS 8.3 is momenteel alleen beschikbaar als beta-versie voor ontwikkelaars. Deze maand gaat een publieke beta live voor honderdduizend mensen. Wanneer iOS 8.3 officieel uitkomt, is nog niet bekend. In deze versie zal Siri ook eindelijk de Nederlandse taal ondersteunen.

Lees meer over iOS 8.3

Bron: CultofMac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen