‘Foto’s en features van nieuwe Chromecast uitgelekt’

Gijs Ettes
18 september 2015, 9:19
1 min leestijd
‘Foto’s en features van nieuwe Chromecast uitgelekt’

De opvolger van de Chromecast krijgt een ander design, betere wifi en de mogelijkheid om direct met een speaker verbonden te worden. Dat meldt althans 9to5Google, dat foto’s van de vermeende nieuwe Chromecast in handen heeft.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de nieuwe Chromecast

In tegenstelling tot de eerste Chromecast heeft het nieuwe apparaatje een cirkelvormig ontwerp met een uitstulping waarin zich vermoedelijk de hmdi-aansluiting bevindt. De nieuwe Chromecast zou waarschijnlijk in de kleuren zwart, geel en rood verschijnen en beschikken over betere wifi (mogelijk 802.11ac). Ook aanwezig is een nieuwe functie genaam ‘Fast Play’ en de mogelijkheid om contentfeeds op het homescreen te tonen. Wat dit precies inhoudt, is niet bekend. Momenteel worden al foto’s en het weerbericht getoond als de Chromecast aanstaat, maar niet actief wordt gebruikt.

nieuwe chromecast

Verder zou de nieuwe Chromecast direct aangesloten kunnen worden op een speaker met behulp van een aux-kabel. Vervolgens kan er met hoge kwaliteit muziek worden gestreamd vanaf smartphone, tablet of de Chrome-browser kunnen streamen naar een speaker.

Naar verluidt wordt de nieuwe Chromecast op 29 september gepresenteerd, gelijktijdig met twee nieuwe Nexus-smartphones van Google. Rond deze datum wordt ook de aankondiging van Chromecast-ondersteuning in de Spotify-app verwacht. Of dit geldt voor zowel het oude als nieuwe model is onduidelijk.

De prijs van de tweede Chromecast zal weinig afwijken van die van de eerste (circa 35 euro) en in het begin zal de stick in tenminste 10 landen te koop worden. Of daar ook Nederland en België bij zitten, is niet bekend.

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu