Wat Apple-gebruikers moeten weten over de nieuwe Chromecasts

Gijs Ettes
30 september 2015, 12:30
2 min leestijd
Wat Apple-gebruikers moeten weten over de nieuwe Chromecasts

Gisteravond heeft Google enkele nieuwe producten uit de doeken gedaan, waaronder twee smartphones en een tablet. Interessant voor Apple-gebruikers is de introductie van een tweetal nieuwe Chromecasts, die allebei werken met iOS en Mac OS X.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Chromecast is sneller en beter

De Chromecast 2 is de opvolger van de slimme hdmi-stick die Google begin vorig jaar in ons land uitbracht. Het apparaatje kan net als zijn voorganger gebruikt worden om een ‘domme’ televisie om te toveren tot een smart tv, waarbij je vanaf je iPhone en iPad allerhande media naar de tv kunt streamen. Nieuw is dat je naast films en apps nu ook games op het grote scherm kunt tonen, waarbij je smartphone of tablet fungeert als controller.

nieuwe chromecast

De nieuwe Chromecast heeft een nieuw, cirkelvormig design en komt in drie kleuren: rood, geel en zwart. Aan het apparaatje zit een buigbare hdmi-kabel die je gemakkelijk in je televisie steekt. Ook is er een micro-usb-aansluiting om de nieuwe Chromecast van stroom te voorzien. Verder is de Chromecast 2 voorzien van drie antennes voor betere wifi-ontvangst en ondersteuning voor de 5GHz-band.

Dankzij de toekomstige Fast Play-functie worden apps en content, waar dat te voorspellen is, vooraf worden ingeladen op de Chromecast wanneer gebruikers de corresponderende apps op hun smartphone of tablet openen. Als je de Netflix-app op je mobiele apparaat start, wordt deze ook op de Chromecast ingeladen en is hij direct klaar voor gebruik. De app moet Fast Play echter wel ondersteunen. De functie wordt in 2016 verwacht.

Nieuwe Chromecast-app

De vernieuwde Chromecast-app voor iOS is wel al beschikbaar en heeft een nieuwe ‘What’s On’-interface die precies toont welke content apps bieden die compatibel zijn met de Chromecast. Je kunt met de app ook meteen in compatibele apps zoeken naar de gewenste content.

Google Home

Google

Gratis via App Store

Chromecast Audio maakt elke speaker slim

De Chromecast Audio is een variant op de nieuwe Chromecast die het mogelijk maakt om audio naar speakers te versturen. Het apparaatje kan in speakers worden geplugd, waarna een smartphone, tablet of pc kan worden gebruikt om snel muziek naar de speakers te streamen. Voorwaarde is wel dat de Chromecast Audio en jouw mobiele apparaat zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

chromecast audio

De Chromecast Audio ondersteunt verschillende audio-aansluitingen, waaronder 3,5 mm-plugs. Verder is er ondersteuning aan boord voor Spotify en Google Play Music, al kun je ook je toestel of een tabblad van de Chrome-browser gebruiken om muziek naar een speaker te sturen die is verbonden met de Chromecast Audio. Met Apple Music werkt het apparaat vooralsnog niet; om onduidelijke redenen heeft Apple geweigerd om de ondersteuning toe te voegen.

Zowel de Chromecast 2 als de Chromecast Audio zijn nu te bestellen via de Google Play Store. Beide apparaten hebben een adviesprijs van 39 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu