‘Nieuwe Apple Watch krijgt zuiniger scherm’

Rutger Otto
25 juni 2016, 10:45
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple Watch krijgt zuiniger scherm’

Apple stapt mogelijk af van de OLED-schermen in de Apple Watch om over te gaan op ‘micro-led’-displays. Die zijn helderder en energiezuiniger.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch scherm

Voor de volgende Apple Watch, die waarschijnlijk in de tweede helft van 2017 op de markt verschijnt, kiest Apple voor een nieuw scherm. Dat meldt de Taiwanese website DigiTimes. Op dit moment heeft de Apple Watch een OLED-scherm, maar die zouden worden micro-LED.

Dat heeft een aantal voordelen. Zo kunnen dat soort schermen dunner en lichter gemaakt worden dan OLED, waardoor de smartwatch zelf ook iets dunner kan worden dan hij nu is. Daarnaast kan het display betere kleuren tonen, is hij helderder en ondersteunt zo’n scherm mogelijk hogere resoluties. De schermen hebben geen achtergrondverlichting nodig, zoals LCD-schermen. Het nadeel is wel dat ze duurder en lastiger zijn om te maken dan OLED.

apple watch samenstellen

Nieuw Apple Watch

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zei eerder dit jaar dat de Apple Watch 2 vooral verbeteringen aan de binnenkant zou krijgen. Dat zou betekenen dat de Apple Watch 3 pas een micro-LED-scherm krijgt in 2017. Het is maar de vraag of die inschatting klopt, aangezien Apple nieuwe versies van zijn wearable niet jaarlijks uitbrengt, zoals bij de iPhone het geval is.

Het zou echter niet heel vreemd zijn als Apple een micro-LED-display in de Watch zou zetten. Twee jaar geleden kocht het bedrijf LuxVue, dat dat soort schermen kan maken en er meerdere patenten voor bezit. Eén van de Apple-investeerders had het rond 2014 over een ‘technische doorbraak in displays’. Vorig jaar opende Apple een fabriek in Taiwan waar deze technologie tot uitvoering gebracht zou worden.

iPhone OLED-scherm

De huidige Apple Watch heeft als enige Apple-product een OLED-scherm. iPhones zijn voorzien van een LCD-display, maar verwacht wordt dat Apple in 2017 telefoons aankondigt die een OLED-display hebben. Dit jaar komt waarschijnlijk de iPhone 7, die uiterlijk niet veel zou verschillen van de iPhone 6S.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen