‘Apple verklapt komst Apple Watch Series 3 met mobiel netwerk in iOS 11’

Rutger Otto
9 september 2017, 13:15
2 min leestijd
‘Apple verklapt komst Apple Watch Series 3 met mobiel netwerk in iOS 11’

De Apple Watch met mobiel netwerk is te zien in een gelekte versie van iOS 11. De nieuwe smartwatch heeft een rode Digital Crown maar behoudt verder zijn bekende ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple Watch gelekt

Er gaan al lang geruchten dat Apple dinsdag niet alleen nieuwe iPhones introduceert, maar ook een nieuwe Apple Watch. Het zou gaan om een smartwatch die zelfstandig, dus zonder tussenkomst van een iPhone, kan verbinden met een mobiel netwerk. In de gelekte golden master van iOS 11 duikt een nieuwe versie op in de Apple Watch-app.

Dat schrijft 9to5Mac, dat al met het besturingssysteem aan de slag is gegaan. Na het openen van de Apple Watch-app verschijnt tussen de bekende modellen van de wearable af en toe ook de vermeende Apple Watch Series 3.

Rode Digital Crown

Omdat het nieuwe model lijkt op de huidige varianten, zou hij zo aan je voorbij gaan. Ware het niet dat de nieuwe Apple Watch een roodkleurige Digital Crown heeft. In 2015 werd Tim Cook overigens al gespot met een Apple Watch met rode knop, maar dat was waarschijnlijk niet dit model. Het is mogelijk dat de antenne in deze Digital Crown is verwerkt.

Op het scherm van de Apple Watch is nog een grote aanwijzing te zien voor ondersteuning van een mobiel netwerk. Boven de wijzers zijn vier stippen te zien. Daarmee gaf Apple in het verleden aan hoe goed het bereik was op iPhones. Daarnaast zijn er icoontjes te zien om te bellen of om een route uit te stippelen: allebei mogelijke hints naar een Watch met eigen netwerk.

LTE-chip van Intel

Een maand geleden schreef Bloomberg over de komst van een nieuwe Apple Watch. Ten minste enkele van de nieuwe modellen zou een eigen LTE-chip krijgen voor een mobiele verbinding. De chip wordt waarschijnlijk door Intel gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen