Nieuwe Apple TV uitgesteld tot 2015

Rutger Otto
31 juli 2014, 9:05
1 min leestijd
Nieuwe Apple TV uitgesteld tot 2015

Het is al een paar jaar geleden dat Apple een nieuwe Apple TV heeft uitgebracht, maar voorlopig komt er nog geen nieuwe. Dat zou komen omdat onderhandelingen van Apple met kabelmaatschappijen niet goed verlopen.

Lees verder na de advertentie.

Onderhandelingen vertragen Apple TV

Apple TV uitgesteld

Volgens The Information zou het bedrijf van Cupertino tegen de makers van de nieuwe settopbox gezegd hebben dat de nieuwe Apple TV uitgesteld wordt tot 2015. De contracten die met kabelmaatschappijen en televisienetwerken getekend moeten worden, zijn voor Apple de laatste horde om het nieuwe product op de markt te brengen, maar dat loopt dus spaak. Apple heeft die partners nodig voor meer streamingcontent op het apparaat.

Mensen uit de televisie-industrie zeggen echter dat kabelmaatschappijen helemaal niet de reden zijn van vertraging en dat Apple gewoon iets teveel hooi op haar vork heeft genomen. Volgens hen zou het bedrijf aanlopen tegen allerlei rechthebbenden van series en films die Apple wil uitzenden.

Apple voegt zo nu en dan zenders toe aan de settopbox. Kijkers in de Verenigde Staten kregen bijvoorbeeld laatst content van Fox en CNBC. De Braziliaanse Escorte Interativo biedt voor nog geen vier euro per maand sportuitzendingen. In Nederland hebben wij alleen niets aan die zenders, maar het zou mooi zijn als Fox Sports bij ons eenzelfde soort deal zou aanbieden.

Geruchten Apple TV

Over de nieuwe Apple TV gaan veel geruchten. Zo zou de focus meer op gaming komen te liggen. Het platform zou opengesteld worden, zodat ook derde partijen met de settopbox van Apple aan de slag kunnen. Siri wordt mogelijk ingeschakeld voor besturing met je stem.

Lees meer Apple TV nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu