‘Nieuwe Apple TV met App Store gepland voor september’

Rutger Otto
31 juli 2015, 8:32
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple TV met App Store gepland voor september’

De langverwachte nieuwe Apple TV moet in september van dit jaar verschijnen. Het kastje voor je tv krijgt een volledige App Store en een nieuwe afstandsbediening met touch-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV releasedatum

Dat schrijft BuzzFeed News op basis van anonieme bronnen die van Apple’s plannen weten. Volgens het bericht zou de Apple TV in september worden aangekondigd, op hetzelfde evenement waar Apple de iPhone 6S en iPhone 6S Plus uit de doeken doet.

De set-top-box zelf zal waarschijnlijk geen verrassing meer zijn. Zoals eerder al lekte schrijft BuzzFeed nogmaals: hij krijgt een vernieuwd design met een Apple A8-chip aan boord waarmee hij snel draait. Ook komt er waarschijnlijk een nieuwe afstandsbediening met touchpad, zodat je bijvoorbeeld door menu’s kan swipen. Verder moet ook ondersteuning aanwezig zijn voor Siri, zodat je stemcommando’s aan de Apple TV kunt geven.

Daarnaast zou de nieuwe Apple TV een geheel eigen App Store krijgen. Hoe die er precies uit moet komen te zien, is onduidelijk, wel zou het handig zijn om bijvoorbeeld games te downloaden. Die zijn dan op je televisie af te spelen.

apple tv afstandsbediening

Tv-dienst

Bij lancering in september zou de Apple TV nog niet klaar zijn voor Apple’s internet-tv-dienst. Met deze (Amerikaanse) abonnementsservice wil Apple kabel-tv overbodig maken. Eerder dit jaar zou Apple het nog niet voor elkaar gekregen hebben om de benodigde deals met zenders te sluiten. Dat zou toen de reden geweest zijn dat Apple de Apple TV nog niet kon aankondigen tijdens de WWDC in juni. Nu kiest het bedrijf uit Cupertino er waarschijnlijk voor om in september wel alvast de set-top-box uit te brengen. De tv-dienst volgt wellicht pas in 2016. Gebruikers krijgen dan toegang tot 25 kanalen voor 30 tot 40 euro per maand.

De Apple TV heeft al sinds 2012 geen grote update meer gehad. Een nieuwe set-top-box van Apple met meer opties en een verbeterde afstandsbediening staat dan ook hoop op de verlanglijstjes van Apple-fans.

Lees meer over Apple TV

Bron: BuzzFeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu