‘Nieuwe Apple TV wordt flink duurder’

Rutger Otto
31 augustus 2015, 8:17
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple TV wordt flink duurder’

Het laatste gerucht rond de nieuwe Apple TV gaat eens niet over over mogelijkheden en functies, maar over de prijs van het apparaat. De vierde generatie Apple TV zou fors duurder worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV prijs

Dat schrijft 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Volgens hen komt de nieuwe Apple TV in oktober beschikbaar en wordt momenteel bekeken hoe veel de settopbox moet gaan kosten. De keuze zou 149 dollar of 199 dollar zijn.

De derde generatie Apple TV kost momenteel 69 dollar in de Verenigde Staten en 79 euro in Nederland. Dat zou kunnen betekenen dat de nieuwe Apple TV hier 159 euro of 209 euro zou gaan kosten. Hoe dan ook is het flink duurder dan de prijs waarvoor de huidige Apple TV ooit op de markt kwam, toen met een prijs van 99 dollar. Vorig jaar daalde die prijs voor het eerst.

De bronnen denken dat de huidige Apple TV voorlopig nog wel te koop blijft, als goedkoper instapmodel om met alternatieven als Google Chrome te concurreren. Verder zou de Apple TV veel lijken op de settopbox van Apple die we kennen, maar dan iets dikker en wijder.

nieuwe apple tv

Nieuwe Apple TV

Naar verwachting presenteert het bedrijf van Tim Cook op 9 september de nieuwe Apple TV, naast de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. De box moet enkele grote vernieuwingen ondergaan. Zo zou er een volledig nieuwe afstandsbediening bij komen, met touch- en bewegingsbediening. Daarnaast zijn er plannen voor een eigen App Store, waarmee je bijvoorbeeld via Apple TV op je televisie kunt gamen.

Belangrijk is ook Apple’s plan om een streaming tv-dienst aan te bieden die kabel tv moet vervangen. Als dit doorgaat, zal de dienst waarschijnlijk alleen in Amerika starten voor zo’n 40 dollar per maand. Ook de huidige Apple TV zou van de dienst gebruik kunnen maken, maar krijgt geen toegang tot de App Store. Nog een verschil is dat de vierde generatie van Siri-ondersteuning voorzien wordt. Over iets meer dan een week weten we er alles over.

Lees meer over Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu