‘Nieuwe Apple TV eind oktober te bestellen in online Apple Store’
Wouter Nijsen

De nieuwe Apple TV is later deze maand in de online Apple Store te bestellen. Een week later, in de eerste week van november, is de settopbox ook in fysieke winkels te koop.

‘Nieuwe Apple TV kopen eind oktober mogelijk’

Dat meldt althans 9to5Mac op basis van verschillende betrouwbare bronnen. De nieuwe Apple TV zou begin november worden geleverd aan de personen die het apparaat online hebben besteld. Dit betekent dat het nog even kan duren voordat je de settopbox daadwerkelijk binnenkrijgt, ook wanneer je ‘m op tijd hebt besteld.

apple tv

Eerder maakte Apple al bekend dat de Apple TV in oktober beschikbaar zou worden. Een exacte datum werd toen echter niet genoemd. De bronnen van 9to5Mac melden ook dat de iPad Pro vanaf november verkrijgbaar is, wat in lijn ligt met eerdere berichten. Gisteren werd duidelijk dat de iPad Pro is toegevoegd aan de Nederlandse Apple Store, wat betekent dat Nederland waarschijnlijk bij de eerste groep landen hoort waar de iPad Pro in de winkels komt te liggen.

Dit brengt de nieuwe Apple TV

De nieuwe Apple TV werd vorige maand tijdens het september-event van Apple onthuld. De vierde generatie Apple TV is de grootste update van de settopbox sinds jaren, want het apparaat is op veel fronten verbeterd. Zo is het met het apparaat mogelijk om casual games te spelen. Hierbij kun je denken aan een spelletje als Crossy Road.

Daarnaast is de nieuwe Apple TV voorzien van betere hardware, een eigen App Store en nieuwe afstandsbediening. Laatstgenoemde is uitgerust met een touchpad, wat het navigeren door de interface makkelijker moet maken. Standaard draait de settopbox op een eigen besturingssysteem, tvOS, dat is gebaseerd op iOS 9. Verder integreert de Apple TV Siri om stembediening mogelijk te maken. Tijdens het kijken van een film of serie kun je bijvoorbeeld vragen welke acteurs er meespelen.

Lees meer over de Apple TV

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.