‘Nieuwe Apple TV komt eraan, bevat router voor makkelijker streamen’

Roel van Hout
29 januari 2014, 8:16
1 min leestijd
‘Nieuwe Apple TV komt eraan, bevat router voor makkelijker streamen’

Het lijkt er sterk op de Apple binnenkort een nieuwe Apple TV gaat uitbrengen: het apparaat heeft een eigen categorie in de App Store gekregen en er duiken geruchten op over een nieuw model met een geïntegreerde router.

Lees verder na de advertentie.

Voorheen werd de Apple TV in de Apple Store gesorteerd onder accessoires, maar het apparaat heeft nu een eigen categorie met verschillende secties toegewezen gekregen. Dat zou er mogelijk op kunnen wijzen dat Apple het product, dat tot nu toe altijd als een ‘hobby-project’ werd omschreven, binnenkort gaat vernieuwen.

Daarnaast begreep 9to5Mac van anonieme bronnen dat Apple de AirPort Express-router en de Apple TV gaat combineren. Dat zou het makkelijker moeten maken om in hoge kwaliteit te streamen; nu moet dat nog via een externe router, die niet altijd in dezelfde ruimte als de Apple TV staat. Op deze manier slaat Apple twee vliegen in één klap: zowel de Apple TV als de AirPort Express wordt er een beter product door.

‘Nieuwe Apple TV bevat TV-tuner en focust op games’

Daarnaast is het mogelijk dat de nieuwe Apple TV een tv-tuner zal bevatten. Daarmee zou je dus geen box van de televisie-provider meer nodig hebben om tussen zenders te kunnen wisselen. Hoe minder apparaten onder de tv, hoe beter natuurlijk.

En ten slotte wisten ze onlangs bij iLounge te melden dat de nieuwe Apple TV met name focust op games, waarbij iPhone en iPad dienen als controllers, eventueel in combinatie met iOS 7 controllers als de Logitech PowerShell en Steel Series’ Stratus. Al met al interessante ontwikkelingen, die we de komende tijd voor je op de voet zullen volgen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu