‘Nieuwe Apple TV verschijnt later dit jaar met meer functies’

Roel van Hout
24 januari 2014, 8:18
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple TV verschijnt later dit jaar met meer functies’

Apple is naar verluidt druk bezig met het testen van een nieuwe Apple TV, die later dit jaar uit moet komen en mogelijk een eigen App Store zal gaan krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldden bronnen aan 9to5Mac. Bovendien zou het niet enkel om een simpele vernieuwing van de mediabox gaan, maar zouden er ook functionaliteiten bijkomen. Zo is het mogelijk dat de nieuwe Apple TV een eigen App Store krijgt, waaruit onder meer games zouden kunnen worden gedownload.

Als dat het geval is, wordt de Apple TV meer een gameconsole. Op dit moment is het wel mogelijk om games vanaf je iPad of iPhone naar de Apple TV te streamen, maar wellicht dat je in de toekomst games kunt spelen op de tv iets anders laten zien dan op je iPhone.

Bewegingsbesturing voor nieuwe Apple TV?

Nergens gaat het over een mogelijke bewegingsbesturing als bijvoorbeeld Kinect voor de nieuwe Apple TV, maar vergeef het ons dat we het er wel even over hebben! Apple nam immers de Israëlische ontwikkelaar van Kinect over, dus het zou kunnen dat Apple iets soortgelijks van plan is voor Apple TV. Aan de andere kant zou Apple de expertise van die mensen ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld bewegingsbesturing van een iPhone of iPad, dus dat is op dit moment vooral nog speculeren.

→ Lees meer over de huidige Apple TV en wat je met deze mediabox kan!

Op dit moment dient de Apple TV in ieder geval vooral als mediabox, waarnaar je muziek en films kunt streamen, of die je in staat stelt je tv als tweede monitor te gebruiken. De nieuwe Apple TV zou in ieder geval een stuk autonomer dan dat worden. Geruchten over een echte Apple televisie, dus met scherm, gaan er ook al langer, maar dat lijkt de nieuwe Apple TV niet te gaan worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu