‘Apple presenteert nieuwe Apple TV met Siri en App Store in juni’

Gijs Ettes
20 maart 2015, 16:17
2 min leestijd
‘Apple presenteert nieuwe Apple TV met Siri en App Store in juni’

Apple presenteert naar verluidt in juni een nieuwe Apple TV op ontwikkelaarsconferentie WWDC. De nieuwe settopbox moet een App Store bevatten en ondersteuning voor Siri hebben.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple TV krijgt meer mogelijkheden

nieuwe apple tv
De huidige Apple TV werd in 2012 geïntroduceerd.

Dat meldt John Paczkowski van Buzzfeed News. De huidige – en inmiddels al ruim drie jaar oude – Apple TV werd onlangs door Apple afgeprijsd tot 79 euro, maar krijgt dit jaar dan eindelijk een échte opvolger. De nieuwe settopbox zal op veel fronten afwijken van zijn voorganger en aanzienlijk meer functies krijgen. Naar verluidt moet het apparaat het middelpunt worden van de ‘digitale huiskamer’ en behalve audio en video streamen ook overweg kunnen met apps. Ook kun je met het apparaat mogelijk de slimme apparatuur (domotica) in je huis bedienen.

Naar verwachting krijgt de nieuwe Apple TV een opgefrist design en nieuwe hardware die is gebaseerd op de A8-chip die ook in de nieuwe iPhones is te vinden. Verder moet er meer interne opslagruimte aanwezig zijn en ondersteuning voor spraakassistent Siri. Laatstgenoemde zal op korte termijn ook Nederlands kunnen spreken, zodat je gemakkelijk spraakcommando’s kunt geven en teksten kunt dicteren.

‘Streamingdienst Apple in aantocht’

Tijdens de WWDC wordt daarnaast de aankondiging van een streamingdienst van Apple verwacht, die werkt met de iPhone, iPad en (nieuwe) Apple TV. De dienst zou zo’n 25 kanalen bevatten, waaronder ABC, Disney, FOX, CBS en ESPN. Apple zou ook een flink on demand-aanbod meeleveren, maar kleinere televisiekanalen achterwege willen laten. Het kabelpakket wordt afgeslankt en daardoor goedkoper (30 à 40 dollar per maand). Of en wanneer de dienst naar Nederland en België komt, is niet bekend.

Een jaar geleden gingen er al geruchten dat Apple in gesprek was met kabelaar Comcast voor een eigen streaming televisie-service. Die deal ketste uiteindelijk af, waardoor de tv-dienst die Apple later dit jaar introduceert waarschijnlijk geen kanalen van NBC (eigendom van Comcast) zal bevatten.

Het laatste nieuws over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu