Prijs en alle features van nieuwe Apple TV uitgelekt

2 september 2015, 20:55
2 min leestijd
Prijs en alle features van nieuwe Apple TV uitgelekt

Naast veranderingen onder de motorkap brengt de nieuwe Apple TV ook softwarematige vernieuwingen met zich mee. De prijs en alle nieuwe features van het apparaat zijn inmiddels gelekt. 

Lees verder na de advertentie.

‘Dit zijn de nieuwe Apple TV features’

9to5Mac meldt over nieuwe informatie van de aanstaande Apple TV te beschikken. Er zouden twee versies verschijnen: een basismodel van 149 dollar met 8GB aan opslag, en een 16GB-model dat 199 dollar kost. Daarmee is er weinig geheugen aanwezig, maar dat is volgens de bron geen ramp; content wordt immers via het internet naar de settopbox gestreamd.

Apple-TV-iOS-7
De huidige generatie Apple TV draait op iOS 7

Verder zou de nieuwe Apple TV voorzien zijn van een snellere A8-chip, die we kennen van de iPhone 6 en 6 Plus. De A8-chip is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de huidige Apple TV, die wordt aangedreven door een oudere A5-chip. Ook wordt iOS 9 opnieuw genoemd als besturingssysteem voor het apparaat.

Tot slot zou de nieuwe Apple TV dezelfde aansluitingen (hdmi, usb en stroom) als zijn voorganger hebben, maar niet overweg kunnen met 4K-video’s. Waarom Apple ervoor kiest om het apparaat niet van 4K-ondersteuning te voorzien, is onduidelijk.

Universele zoekfunctie

Eerder vandaag kwam John Paczkowski van BuzzFeed News met het nieuws dat de vierde generatie Apple TV een universele zoekfunctie krijgt. Dit is iets waar al veel gebruikers jaren op zitten te wachten, en volgens verschillende bronnen de belangrijkste nieuwe feature van de Apple TV.

nieuwe apple tv

De functie laat gebruikers in één keer binnen meerdere bronnen zoeken. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde film of tv-serie checken, dan worden niet alleen de zoekresultaten uit iTunes getoond, maar ook die van Netflix en Amazon.

Dit zorgt ervoor dat je niet verschillende apps hoeft af te speuren, maar een film in één keer bij de gewenste videostreamingsdienst kunt aanzetten. Bij de universele zoekfunctie zou verder een belangrijke rol zijn weggelegd voor Siri. Hoe de Siri-integratie er precies uit komt te zien, is echter nog onduidelijk.

Lees meer over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu