‘Nieuwe Apple Store app komt volgende week’
Roel van Hout

Volgende week zal Apple volgens geruchten de Apple Store app op iPhone en iPad vernieuwen. De nieuwe Apple Store app maakt onderdeel uit van een campagne om meer mensen hun iPhone direct bij Apple te laten kopen.

Volgens een anonieme bron met kennis van de gang van zaken rondom de retail-tak van Apple zal het bedrijf op 23 juli de nieuwe Apple Store app beschikbaar maken voor de gebruikers, meldt 9to5Mac.

nieuwe Apple Store app

De app is opnieuw vormgegeven om hem meer in lijn te brengen met de interface van de App Store, iTunes Store en iBook Store. Een goede reden – de Apple Store app is een beetje een vreemde eend in de bijt – maar niet de belangrijkste: tot het redesign is voornamelijk besloten om ook content uit de andere Stores aan te kunnen bieden.

Zoals te zien op bijgaande afbeelding biedt de nieuwe Apple Store app ook gratis content voor kortere periodes. Color Zen is afkomstig uit de App Store, maar wellicht zal er in de toekomst ook audio- en videomateriaal worden aangeboden.

Nieuwe Apple Store app moet meer mensen bij Apple laten bestellen

Apple CEO Tim Cook sprak op een bijeenkomst van Apple Store-managers al over Apple’s wens om meer mensen hun iPhone direct bij Apple te laten bestellen. Het is de bedoeling dat medewerkers in Apple Store’s de app op aangeschafte iOS-apparaten gaan installeren, omdat velen niet van de app op de hoogte zijn.

Stel dat iemand een iPad koopt, dan zal de Apple-medewerker – uiteraard in overleg – de nieuwe Apple Store app installeren. Zo komen klanten vaker en directer in contact met Apple’s eigen verkoopkanalen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.