Gerucht: ‘Opvolger van Apple Pencil wordt in maart onthuld’

Rutger Otto
19 januari 2017, 9:03
2 min leestijd
Gerucht: ‘Opvolger van Apple Pencil wordt in maart onthuld’

De opvolger van het eerste digitale potlood van Apple wordt naar verwachting in maart aangekondigd, tijdens de presentatie van de nieuwe iPad Pro.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil 2 op komst?

De eerste Apple Pencil kwam eind 2015 op de markt. Volgens bronnen uit de Aziatische productieketen zou de opvolger dit jaar verschijnen. Dat schrijft althans de website Feng, hoewel de bronnen onbekend zijn. Eerder was er een bericht van Bloomberg die over nieuwe mogelijkheden van de Apple Pencil sprak, al werd daar de eerste generatie mee bedoeld. De stylus zou mogelijk nieuwe iPad-functies ondersteunen, waarmee hij bruikbaar wordt voor meerdere apps.

De nieuwe geruchten zijn wat betrouwbaarheid betreft niet heel geweldig, dus we nemen het vooralsnog met een korrel zout. Toch zou het niet verbazen als Apple dit jaar inderdaad met een nieuwe Apple Pencil komt. Aan de eerste versie zaten nog wel wat verbeterpunten en Apple heeft verschillende patenten voor de pen die nog uitgewerkt kunnen worden. Ook zou de iPad-lijn dit jaar flink vernieuwd worden, waar een nieuwe Apple Pencil wel bij zou passen.

Stylus

Het is nog onbekend wat de Apple Pencil 2 precies doet. Mogelijk komt er nieuwe antenne-technologie in en krijgt de stylus een magneet om hem mee aan de iPad te bewaren. Toen de eerste Apple Pencil uitkwam, kampte Apple lange tijd met schaarste waardoor wachttijden ontstonden. De Apple Pencil is voor 109 euro te koop. Met het accessoire kun je gemakkelijk tekeningen maken of krabbels neerpennen. Hoe harder je drukt, des te dikker het lijntje.

Nieuwe iPad Pro

Apple kondigt volgens geruchten in maart een nieuw iPad Pro model aan. Het gaat dan om een formaat van rond de 10-inch met een bijna randloos ontwerp. Daarmee zou hij niet veel groter zijn dan de bestaande iPad Pro van 9,7-inch, die wel vrij forse schermranden heeft. Verder wordt een beter scherm verwacht en krijgt de tablet een verbeterde A10X-processor die het toestel krachtiger en sneller maakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Feng, Bloomberg
Categorie: Geruchten
Thema: Apple Pencil
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen