Dit zijn de nieuwe emoji van Apple

Rutger Otto
24 februari 2015, 11:07
1 min leestijd
Dit zijn de nieuwe emoji van Apple

Apple werkt al een tijdje aan emoji met verschillende huidskleuren om meer diversiteit te kunnen presenteren. In iOS 8.3 beta 2 zijn er 300 nieuwe emoji aan het toetsenbord toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple emoji

Twee weken geleden werd al duidelijk dat Apple werkte aan diverse emoji voor OS X Yosemite. Bij betaversie 10.10.3 van het besturingssysteem kregen gebruikers een leeg venster te zien als ze op een bepaalde emoji klikten. Dat lege venster is bedoeld voor emoji in diverse rassen te kunnen presenteren, als betere afspiegeling van de samenleving. Maar niet alleen de Mac krijgt nieuwe emoji, ook op iOS komen de nieuwe smileys beschikbaar.

Aan de tweede beta van iOS 8.3, die gisteren uitkwam, zijn 300 nieuwe emoticons toegevoegd voor iPad– en iPhone-gebruikers. Voor 60 verschillende plaatjes zijn vijf verschillende huidskleuren toegevoegd. Het veranderen van kleur is super simpel: je tikt een emoji aan en houdt even ingedrukt. Het venster verschijnt nu waarin emoji in verschillende kleuren worden gepresenteerd.

apple emoji

Nog niet beschikbaar

Het gaat hierbij overigens alleen om de menselijke emoji. De ronde gele poppetjes blijven onveranderd. Andere emoji, zoals de handen, de menselijke gezichten, sporters en gezinnen worden wel aangepast. Standaard zijn de gezichten geel, maar als je een keer een andere kleur selecteert, dan blijft hij daarop staan totdat je het weer verandert.

De emoji in diverse kleuren zijn nog niet beschikbaar voor mensen die geen toegang hebben tot de beta. Ook kunnen zij zulke emoji nog niet ontvangen. iOS 8.3 gaat volgende maand in publieke beta voor 100 duizend gebruikers. Als belangrijkste toevoeging in die update geldt ondersteuning van de Nederlandse taal voor Siri. Daarover lees je in dit bericht meer.

Bekijk het laatste iOS 8 nieuws

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen