App Store regels verbieden Face ID voor kinderen jonger dan 13 jaar

Rutger Otto
17 september 2017, 13:16
2 min leestijd
App Store regels verbieden Face ID voor kinderen jonger dan 13 jaar

In de vernieuwde App Store regels staat dat kinderen tot 13 jaar niet toegestaan zijn om de gezichtsscanner van de iPhone X te gebruiken. Daarnaast geeft Apple aan dat virusscanners niet meer welkom zijn in de appwinkel.

Nieuwe App Store regels

Apple heeft zijn App Store richtlijnen voor ontwikkelaars geüpdatet. Er zijn bestaande regels aangepast en enkele nieuwe aan toegevoegd. De regels moeten ontwikkelaars helpen bij het maken van een app, zodat ze weten waar de software aan moet voldoen om toegelaten te worden in de App Store.

In de nieuwe regels staat dat kinderen onder de 13 jaar geen gebruik mogen maken van gezichtsscanner Face ID in de nieuwe iPhone X. Voor hen is een andere manier van authenticatie nodig, zoals het gebruik van een pincode. Apple schrijft er niet bij waarom dit de regel is.

iPhone 8 vs iPhone 8 Plus

Geen virusscanners

Volgens regel 2.3.1 mogen ontwikkelaars voortaan officieel geen scanners meer uitbrengen voor iOS die virussen en malware scannen. “Ook mag je een app niet verkopen met diensten die het niet daadwerkelijk biedt”, vult Apple aan. “We werken hard om de App Store betrouwbaar te houden en we verwachten dat ontwikkelaars daarin mee gaan. Ben je oneerlijk, dan willen we niet met je samenwerken.”

Misleiding

Officieel stond het nog niet in de regels, maar Apple treedt al jaren op tegen antivirus- en antimalware-apps in de App Store. In maart 2015 kwam in het nieuws dat Apple verschillende van dit soort apps had verwijderd. Apple haalde toen bijvoorbeeld de app VirusBarrier uit de App Store met als commentaar dat de app ‘gebruikers zou kunnen misleiden’. Mensen zouden wellicht denken dat er virussen zijn op iOS. Nu pas is er echt duidelijkheid over het beleid van Apple rond virusscanners.

Ook zijn er nieuwe regels rondom ARKit. De apps die dit ondersteunen moeten ‘rijke en geïntegreerde augmented reality-ervaringen bieden’. Simpele toepassingen zullen dus niet snel voorkomen als het aan Apple ligt. “Alleen een model in AR-modus zetten is niet genoeg.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's