Dit zijn de vier nieuwe Animoji in iOS 12.2
Wouter Nijsen

iOS 12.2 introduceert vier nieuwe Animoji, die je in de Berichten- en FaceTime-app kunt gebruiken om je gesprekken op te fleuren. Het gaat om Animoji van een giraffe, zwijn, haai en uil.

Nieuwe Animoji in iOS 12.2

Wanneer we straks definitief naar iOS 12.2 kunnen updaten, zijn er in totaal 24 verschillende Animoji om uit te kiezen. Naast onder andere een aap, konijn, alien en t-rex kun je straks ook kiezen voor een giraffe, haai, uil en zwijn.

Die werden in de tweede ontwikkelaarsbèta van iOS 12.2 ontdekt, die door Apple is uitgebracht. Wanneer de update ergens de komende maanden voor het grote publiek verschijnt, kan iedereen met de nieuwe bewegende poppetjes aan de slag.

animoji ios 12.2

Tegelijk met Face ID en de iPhone X introduceerde Apple in 2017 Animoji: 3D-versies van emoji die jouw gezichtsuitdrukking nadoen. Door je gezicht via de Face ID-camera in te scannen, kan een Animoji op je iPhone-scherm tal van uitdrukkingen overnemen, zodat hij fronst als jij fronst, glimlacht als jij lacht en z’n tong uitsteekt als jij dat ook doet.

Animoji zijn beschikbaar op de iPhone X, XS, XS Max, XR en iPad Pro 2018. Je selecteert ze in de Berichten-app, maar kunt ze ook gebruiken tijdens een videogesprek met FaceTime.

Ook nieuw in iOS 12.2

Allereerst ondersteunt HomeKit voortaan televisies, waardoor je slimme tv’s voortaan kunt automatiseren. Ook is de Apple TV-afstandsbediening in iOS van een nieuw uiterlijk voorzien en zijn er diverse verbeteringen voor Safari. Ook nieuw is de optie om ‘Apparaatvrije tijd’ in te stellen, zodat je zelf meer kunt bepalen wanneer je wel of niet met je iOS-apparaat bezig bent.

Interessanter is dat in de code van iOS 12.2 aanwijzigingen zijn gevonden voor nieuwe AirPods, die het ‘Hey Siri’-stemcommando ondersteunen. De nieuwe oordopjes, die mogelijk rond de release van iOS 12.2 verschijnen, herkennen je stem en sturen je vraag naar je gekoppelde iPhone, om vervolgens antwoord te geven of een actie uit te voeren.

Het laatste nieuws over iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.