‘Apple brengt in begin 2019 en in 2020 nieuwe AirPods uit’

Lars Paijmans
3 december 2018, 8:54
1 min leestijd

Apples populaire draadloze AirPods zijn bijna toe aan een upgrade. Begin 2019 verschijnt een nieuw model, maar in 2020 staan de eerste grote veranderingen op de planning.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe AirPods 2019 en in 2020

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo schrijft op basis van bronnen dat Apple in het eerste kwartaal van 2019 nieuwe AirPods uitbrengt. Deze zijn grotendeels hetzelfde als de draadloze oordopjes die nu al in de winkels liggen, met als verschil dat je het doosje draadloos kunt opladen.

nieuwe airpods 2019

Ook wordt het bluetoothsignaal volgens Kuo verbeterd, wat voor een betere en betrouwbare verbinding moet zorgen. Over deze AirPods hebben we al maanden geruchten gehoord, en Apple leek ze zelfs te gebruiken in een video tijdens de september-keynote.

Naast draadloos opladen zou het doosje ook een nieuw scharnier krijgen. Naar verwachting wordt dit oplaaddoosje los verkocht voor huidige AirPods eigenaren, en vervangt het model de eerste generatie van de oordopjes.

In 2020 compleet nieuwe AirPods

Ergens in 2020 heeft Apple grotere plannen voor de AirPods, al is het nog niet helemaal duidelijk welke functies er aanwezig zullen zijn. Zo hebben we al geruchten gehoord over ondersteuning voor ‘Hè Siri’, betere bestendigheid tegen zweet en water en zelfs ruisonderdrukking en ingebouwde gezondheidssensoren.

Volgens Kuo zijn de AirPods het populairste accessoire dat Apple ooit gemaakt heeft. Hij verwacht dat het aantal verkochte exemplaren van 16 miljoen in 2017 naar 100 miljoen zal stijgen in 2021. Volgens de analist zijn iPhone eigenaren eerder geneigd om AirPods te kopen dan een nieuwe iPhone aan te schaffen.

Lees ook: Opinie: 2 jaar later zijn de AirPods nog steeds vreemd en fantastisch

Alles over de AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen