‘Nieuwe 4 inch-iPhone verschijnt pas in 2016’

4 juni 2015, 11:30
2 min leestijd
‘Nieuwe 4 inch-iPhone verschijnt pas in 2016’

Geruchten over een nieuwe 4 inch-iPhone gaan al langer, en zouden nu zijn bevestigd door toeleveranciers van Apple. Het toestel wordt waarschijnlijk pas in 2016 en dus niet gelijktijdig met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe 4 inch-iPhone heet iPhone 6C’

nieuwe 4 inch-iPhone

Volgens de Chinese website UDN draagt de kleinere 4 inch-iPhone de naam iPhone 6C. Die naam hebben we al eerder voorbij zien komen en er zijn zelfs al vermeende foto’s uitgelekt van de behuizing van de iPhone 6C. De smartphone zou grotendeels uit plastic bestaan, maar qua design iets afwijken van de iPhone 5C. Zo is de opening van de True Tone-flitser langwerpig in plaats van rond en lijken er meer inkepingen aan de onderkant van het toestel te zitten, die waarschijnlijk dienen voor de luidsprekers.

Bij display-producent AU Optronics heeft Apple naar verluidt al een bestelling geplaatst voor beeldschermen van 4 inch, maar die zouden pas begin volgend jaar geleverd kunnen worden. Ook toeleveranciers van andere componenten hebben bestellingen van Apple ontvangen die min of meer de komst van een nieuwe 4 inch-iPhone bevestigen. De release van de iPhone 6C kan echter nog wel een tijdje duren.

Presentatie iPhone 6S en S6 Plus in augustus

De iPhone 6S en 6S Plus zien we waarschijnlijk nog dit jaar tegemoet. Volgens de goed ingevoerde marktanalist Ming-chi Kuo presenteert Apple zijn nieuwe smartphones in augustus, en volgt een release in september. De reden dat de onthulling eerder zou plaatsvinden, is omdat de nieuwe iPhones moeten concurreren met de Galaxy Note 5 van Samsung. Dat toestel wordt mogelijk in september gepresenteerd tijdens de Berlijnse elektronicabeurs IFA (4 – 9 september).

rose gouden iphone 6s release

De toestellen zullen vooral onderhuids vernieuwingen kennen. Zo wordt er gesproken over twee keer zoveel werkgeheugen (2GB), een verbeterde A9-processor en een nieuwe 12 megapixel-camera. Ter vergelijking: de huidige iPhones hebben een 8 megapixel-camera. Tot slot gaan geruchten dat de nieuwe iPhones beschikken over betere vingerafdrukherkenning en Force Touch. Door dat laatste zou het scherm in staat zijn om het verschil te herkennen tussen een lichte en harde aanraking. Daar kunnen apps specifieke functies aan koppelen.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: UDN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu