Lanceert Apple in 2015 toch weer een 4-inch iPhone?

Gijs Ettes
4 december 2014, 14:13
1 min leestijd
Lanceert Apple in 2015 toch weer een 4-inch iPhone?

Volgens geruchten afkomstig van partijen uit de toeleveringsketen van Apple, brengt het bedrijf uit Cupertino in 2015 toch weer een kleinere iPhone uit.

Lees verder na de advertentie.

4 inch-iPhone gemakkelijker te bedienen

4-inch iPhone

Hoewel Apple in het verleden altijd van mening is geweest dat ‘niemand zit te wachten op grote smartphones’, bracht het afgelopen september wel degelijk een tweetal telefoons uit met een fors groter scherm. Tot nu toe verkopen de iPhone 6 en 6 Plus prima, maar mogelijk krijgen de toestellen er volgend jaar een kleiner broertje bij. Geruchten gaan dat er ook een 4-inch model wordt toegevoegd aan Apple’s line-up voor 2015, die het design van de iPhone 6 combineert met het compactere formaat van de iPhone 5S en 5.

De 4-inch iPhone zou gericht zijn op bediening met één hand. Bij de iPhone 6 en 6 Plus is hiervoor een bereikbaarheid-functie in het leven geroepen, maar echt ideaal is die niet. De nieuwe iPhone zou weer net zo gemakkelijk met één hand te bedienen moeten zijn als de oudere modellen en daarmee aantrekkelijker moeten zijn voor vrouwelijke gebruikers. De geruchten met betrekking tot het toestel zijn afkomstig van de relatief onbekende Chinese site Feng en we nemen ze vooralsnog dan ook met een korreltje zout.

iPhone 5C verdwijnt in 2015

Vorige maand gingen geruchten dat de productie van de iPhone 5C wordt gestaakt in 2015. Apple zou de iPhone-lijn willen opschonen, zodat alle toestellen in ieder geval over TouchID beschikken. Mogelijk vervangt de 4-inch iPhone volgend jaar de 5C, die qua verkopen nooit echt een succes is geworden.

Het laatste nieuws over de iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu