De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Apple vervangt MacBook Air dit jaar met nieuwe 13-inch MacBook’

Wouter Nijsen
23 januari 2018, 10:58
2 min leestijd
‘Apple vervangt MacBook Air dit jaar met nieuwe 13-inch MacBook’

Apple zou dit jaar nog een gloednieuwe 13-inch MacBook uitbrengen, die de populaire maar flink verouderde MacBook Air eindelijk een waardige opvolger geeft. Krijgen we dit nieuwe MacBook-model tijdens WWDC 2018 al te zien?

Lees verder na de advertentie.

’13-inch MacBook 2018 op komst’

Digitimes schrijft dat Apple hard werkt aan een MacBook Air-vervanger. De website baseert zich op General Interface Solution, een fabrikant die zich al voorbereid op een grote order van Apple voor de lcd-schermen van dit nieuwe model.

Het zou gaan om een nieuwe 13 inch-MacBook, die de laptop van Apple moet vervangen. De Air is één van de populaire Macs van het bedrijf uit Cupertino, voornamelijk omdat de laptop een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld de MacBook Pro. De Air haal je op het moment van schrijven voor ongeveer 1000 euro in huis.

MacBook Air

Het is onduidelijk welke verbeteringen de nieuwe 13 inch-MacBook met zich meebrengt, maar het is aannemelijk dat het apparaat over snellere hardware, een beter scherm en een aangepast design beschikt. Het ligt voor de hand dat de laptop er iets anders uitziet dan de MacBook Pro’s, zodat hij makkelijk te onderscheiden is van de duurdere varianten.

Toe aan een upgrade

Een nieuwe 13 inch-MacBook zou een welkome toevoeging zijn aan Apples aanbod, want de huidige Air is behoorlijk verouderd. Zo gaat de hardware al een tijdje mee en is de Air nog de enige MacBook zonder een Retina-scherm. In juni 2017 werd de laptop wel van een kleine upgrade voorzien, maar hierbij werd alleen de processor iets verbeterd. Ook beschikt het apparaat niet over een usb-c-poort, die we bij de Pro’s bijvoorbeeld wel vinden. De kleinere 11 inch-MacBook wordt overigens al langer niet meer door Apple verkocht.

Ook interessant: ‘MacBook Pro krijgt geen nieuwe functies of grote upgrade in 2018’

Ondanks de minieme updates blijft de MacBook Air een populair apparaat. De laptop is betaalbaar en hierdoor geschikt voor studenten, of voor gebruikers die voor het eerst met een Apple-laptop aan de slag gaan. De eerste MacBook Air werd negen jaar geleden door Steve Jobs zelf onthuld. De laatste upgrades voor MacBook werden vorig jaar tijdens het WWDC 2017 door Apple gepresenteerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu