De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuw scherm voor de Apple Watch opnieuw vertraagd – dit is waarom

Yannick Chalkiopoulos
1 mei 2023, 16:10
3 min leestijd
Nieuw scherm voor de Apple Watch opnieuw vertraagd – dit is waarom

Apple werkt naar verluidt aan een nieuw scherm voor de Apple Watch, maar de lancering van dit scherm is opnieuw uitgesteld. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie.

Apple werkt aan nieuw scherm voor Apple Watch

De geruchten dat Apple aan een nieuw soort scherm werkt gaan al langer. Nu hebben alle uitvoeringen van de Apple Watch nog een oled-scherm, maar in de toekomst moet dit een micro-led-scherm worden. Dit nieuwe scherm zou vanaf 2024 door Apple gebruikt worden, maar is nu toch weer uitgesteld. Ross Young, expert op het gebied van displays, verwacht het scherm nu pas eind 2025.

Lees ook: Apple Watch krijgt nieuw scherm (en dat is beter dan oled)

Het toekomstige model van de Apple Watch Ultra moet het daarom ook nog steeds doen met een oled-scherm. Eerder werd verwacht dat de opvolger van de huidige Apple Watch Ultra Apple’s eerste device met een micro-led-scherm zou worden. Dat plan is nu dus van de baan. Maar waarom eigenlijk?

apple watch ultra nieuw scherm

Technische problemen zorgen voor (grote) vertraging

Dat Apple er nu voor heeft gekozen om de nieuwe micro-led-schermen toch uit te stellen komt waarschijnlijk door technische problemen. Het is namelijk behoorlijk lastig om deze schermen te maken en de kosten van dit productieproces zijn erg hoog. Aan Apple dus de taak om een manier te vinden en de schermen betaalbaar te maken.

Apple is van plan om in de toekomst ook alle iPhones, iPads en Macs van eigen micro-led-schermen te voorzien. Nu is het bedrijf nog afhankelijk van bijvoorbeeld Samsung en LG voor de productie van alle schermen. De grote uitdaging bij het uitbreiden van micro-led naar meerdere devices is echter de grootte van het (dure) scherm. Daarom brengt Apple micro-led eerst naar de kleinere devices.

Micro-led: fellere kleuren en een bredere kijkhoek

Door zelf micro-led-schermen te produceren is Apple dus minder afhankelijk van andere bedrijven, maar dit is niet het enige voordeel. Zo hebben micro-led-schermen helderdere en fellere kleuren. De schermen krijgen bovendien een bredere kijkhoek. Zo zie je op je Apple Watch ook vanaf de schuinste hoek nog duidelijk de tijd met het nieuwe scherm.

Lees ook: watchOS 10: dit is wanneer de update naar je Apple Watch komt

De kleuren van deze schermen blijven daarnaast heel lang goed. Dit is het grootste voordeel van micro-led: de kwaliteit van het scherm blijft gewaarborgd en gaat niet – zoals bij oled – na een tijdje achteruit. Duurzaamheid is zo een groot voordeel van micro-led. Zo gaat je Apple Watch met het nieuwe scherm weer wat langer mee.

Apple Watch

Apple Watch kopen? Check de beste prijzen

Het duurt dus nog wel even voordat Apple de nieuwe schermen introduceert bij de Apple Watch. Heb je geen zin om te wachten op deze micro-led-schermen en heb je nog geen Apple Watch? Of is je huidige Apple Watch echt toe aan een upgrade? Check dan de Apple Watch-prijsvergelijker van iPhoned, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt.

De Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra zijn de nieuwste smartwatches van Apple. Vind je die te duur? Dan is de Apple Watch SE 2022 een prima alternatief!

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 399,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 488,99

Bekijk beste prijs

Apple Watch SE 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 268,95

Bekijk beste prijs

Apple Watch Ultra prijzen vergelijken

Nieuw

€ 856,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 843,99

Bekijk beste prijs

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: 9to5mac
Bron afbeelding: Ian Zelbo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch SE 2022
Apple Watch SE 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu