Dit zijn de vernieuwingen in de laatste iOS 8 bèta

Rutger Otto
5 augustus 2014, 11:40
2 min leestijd
Dit zijn de vernieuwingen in de laatste iOS 8 bèta

In aanloop naar de iOS 8 release brengt Apple steeds nieuwe versies uit voor betatesters. De iOS 8 beta 5 is nu te downloaden en het bedrijf uit Cupertino lijkt zich nog meer te richten op gezondheid en fitness met nieuwe functies voor de Gezondheids-app.

Lees verder na de advertentie.

Gezondheid en Apple

ios 8 beta 5

Vanaf nu heeft de Gezondheids-app verzamel je met de app ook data van spirometrie. Met een test kun je dan checken hoe bepaalde functies van je longen werken, bijvoorbeeld door de snelheid van je ademhaling te meten of de hoeveelheid zuurstof je in- en uitademt. Hoe dat precies moet gaan werken, is overigens nog niet duidelijk.

Met deze toevoeging wordt Apple dus nog serieuzer over de gezondheid van iOS-gebruikers. Het zou zelfs mogelijk zijn om andere apparaten aan de Gezondheids-app te koppelen. Niet alleen fitnessbanden, maar in principe ook apparaten die in een ziekenhuis gebruikt worden. Het zou dan ook niet gek zijn dat de app spirometrie gaat meten via een blaas-apparaatje.

Andere vernieuwingen omtrent gezondheid in de iOS 8 beta 5, zijn nieuwe iconen voor bijvoorbeeld lichaamsdata en exporteren. Ook is er een nieuw Gezondheidspaneel toegevoegd onder privacy in de instellingen en krijg je de optie om je Medische ID op het toegangsscherm te tonen.

Meer iOS 8 vernieuwingen

iCloud maakt gebruik van nieuwe icoontjes, evenals nieuwe opties. Zo kun je instellen dat foto’s in de originele resolutie worden opgeslagen, wat meer ruimte inneemt op je iPhone. Instellen dat foto’s minder opslag claimen kan ook.

ios 8 beta 5 icloud

Waar Apple de naam HomeKit in de vorige beta-update veranderde naar Woninggegevens, heeft het bedrijf toch weer teruggeschakeld naar HomeKit.

Gebruikers van iOS 8 wordt in een update gevraagd of hun telefoonnummer gebruikt mag worden voor SMS Relay op Mac. Dit is één van de nieuwe Continuity-functies, waarmee betere integratie tussen OS X Yosemite en iOS 8 mogelijk wordt. Met SMS Relay krijg je niet alleen iMessages, maar ook smsjes binnen op je Mac.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen