Placeholder
Redactie

Een nieuwe app van Indigo Books & Music, de Canadese Amazon maakt van je iPhone een elektronisch boek. Het nieuwe programmaatje heet Shortcovers en is al enthousiast aangekondigd op verschillende blogs. Het programma is gelanceerd op de CES2009 (Consumer Electronics Show) begin deze maand in Las Vegas.

Goedkoop

<p></p>

Voor de reader zullen topboeken van gerenommeerde uitgevers verschijnen die volledig of in stukken voor € 0,99 te downloaden zijn. Waarschijnlijk kun je het eerste hoofdstuk van nieuwe bestsellers gratis downloaden en moet je voor de volgende betalen.  Het verschil met andere al beschikbare readers is dat voor deze app ook de nieuwste boeken zullen verschijnen. De bestaande richten zich vooral op bekend klassiek werk.

Naar een standaard?

Het blijft natuurlijk jammer dat er geen universele standaard is waar de uitgevers, commercieel en academisch, zich aan houden. Dat zou het leven pas echt veraangenamen. Het is niet handig dat je voor elk boek een andere lezer moet installeren. Shortcovers doet een poging door zijn app gratis aan te bieden en – daar lijkt het op – ook andere uitgevers in staat te stellen boeken voor Shortcovers aan te bieden.

Overigens, wie leest er wel eens lange stukken op de iPhone? Bevalt het?

Bron: The Tech Chronicles

Wil je alvast een kijkje nemen, meld je dan aan bij www.shortcovers.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.