7 nieuwe zaken die we over de Apple Watch app weten

Rutger Otto
14 januari 2015, 12:31
3 min leestijd

We schreven gisteren al over de komst van een Apple Watch app, die je iPhone aan Apples smartwatch verbindt. Vandaag hebben we veel meer informatie over de werking ervan.

Lees verder na de advertentie.

Apple zal vanaf iOS 8.2 ondersteuning voor koppeling met een Apple Watch bieden. Door middel van de Apple Watch app kan een verbinding worden gelegd. 9To5Mac is in handen van screenshots van de Apple Watch ‘Companion’-app voor de iPhone. Wij zetten de 7 meest interessante nieuwtjes op een rij.

1. De klok

De Apple Watch doet naast smartwatch ook gewoon dienst als klok. Op het scherm staat een uurwerk dat helemaal naar wens is aan te passen. Met de app kun je bijvoorbeeld een monogram instellen, waarbij maximaal vier letters (je initialen) op het uurwerk verschijnen. Ook is het mogelijk om een rood stipje in je klok te laten verschijnen als je een notificatie binnenkrijgt op je iPhone en kun je de beursgang volgen via het uurwerk.

apple watch vernieuwingen

2. Berichten

Dat de Apple Watch geen toetsenbord heeft, betekent niet dat je geen berichten kan sturen. Dat doe je door berichten in te spreken en die als audio te versturen, of je spreekt woorden in die vervolgens in letters op het scherm verschijnen. Apple heeft al aangetoond dat dat bij de Nederlandse taal via Siri goed werkt. Ook is het mogelijk om standaard antwoorden in te stellen voor binnenkomende berichten.

3. Toegankelijkheid

Net als op de iPhone heeft ook de Apple Watch toegankelijkheidsinstellingen. Door drie keer met het kroontje te klikken open je deze instellingen. Het is mogelijk een voice-over in te stellen die alle test in beeld uitspreekt en gebruikers kunnen op de Apple Watch inzoomen door met twee vingers op het scherm te dubbeltikken. Daarnaast biedt de app instellingen om bijvoorbeeld teksten dik gedrukt te tonen, geluid in mono te presenteren en om beweging uit te schakelen.

apple watch app

4. Navigatie

De Apple Watch is te gebruiken voor navigatie met Apples Kaarten-app. Gebruikers kunnen via de Apple Watch app instellen dat de smartwatch begint te trillen als ze de bocht om moeten.

5. Gezondheid en fitness

Via de Apple Watch app kun je jezelf herinneringen sturen op je Apple Watch dat je bijvoorbeeld moet gaan staan als je al een tijdje zit. Ook is het mogelijk om elke 4, 6 of 8 uur een update te krijgen over je beweging van die dag. Je kunt zelf aan- of uitzetten of je hartslag gemeten moet worden om verbrande calorieën te berekenen, dat geldt ook voor fitness tracking.

6. Pincode

Het is mogelijk om je Apple Watch te ontgrendelen met een pincode, net als op de iPhone. Met de pincode kun je betalingen doen via Apples betalingsplatform Apple Pay. De Apple Watch kan ook ingeschakeld worden door de gekoppelde iPhone te ontgrendelen, maar dat werkt alleen als je de smartwatch draagt. Je kan instellen dat de Apple Watch alle data verwijdert als de pincode 10 keer achter elkaar verkeerd wordt ingevoerd.

7. Geheugen

Op het ‘Over’-scherm in de app staat de opslagcapaciteit van de Apple Watch en het aantal liedjes en apps op het apparaat. Dat betekent dus dat de Apple Watch bruikbare opslagruimte heeft.

Lees meer over de Apple Watch

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen