Nieuw Apple-patent beschrijft smartwatch genaamd iTime

Gijs Ettes
22 juli 2014, 14:27
1 min leestijd
Nieuw Apple-patent beschrijft smartwatch genaamd iTime

De aanwijzingen dat Apple werkt aan een eigen smartwatch worden steeds sterker. Een nieuw patent, dat vandaag door het Amerikaanse octrooibureau werd gepubliceerd, beschrijft de iTime, een slim elektronisch apparaat dat om de pols gedragen kan worden.

Lees verder na de advertentie.

‘iTime kan autonoom werken’

iwatch itime

Het patent werd ingediend in 2011 en beschrijft een apparaat dat wat weg heeft van de Pebble smartwatch. De iTime zou namelijk via bluetooth te koppelen zijn met een iPhone of iPad, waarna het notificaties kan tonen die betrekking hebben op inkomende telefoongesprekken, sms’jes en andere berichten. Berichten zouden kunnen worden opgevolgd via de iPhone of iPad, maar ook middels het scherm van de iTime. Dankzij de ingebouwde hardware zou het apparaat ook autonoom kunnen werken, zo blijkt uit het patent. De iTime zou onder andere over een display, sensoren en een speaker beschikken.

Het nieuwe Apple-patent komt overeen met eerdere berichten over de iWatch, zoals de nog onaangekondigde smartwatch van Apple ook wel wordt genoemd. Dat slimme horloge beschikt naar verluidt over diverse sensoren om de activiteiten en het slaapritme van de gebruiker bij te houden, alsmede weerinformatie en de intensiteit van schadelijk UV-licht.

Geruchten gaan dat de release van de Apple smartwatch nog dit jaar plaatsvindt, al zou de productie van het apparaat volgens analisten pas in november kunnen plaatsvinden.

Het laatste iWatch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu