Gerucht: Nieuw AirPods-oplaaddoosje kan iPhone draadloos opladen

Wouter Nijsen
26 juni 2018, 16:48
2 min leestijd
Gerucht: Nieuw AirPods-oplaaddoosje kan iPhone draadloos opladen

We wisten al dat Apple werkt aan een nieuwe case om de AirPods draadloos op te laden. Volgens een nieuw gerucht krijgt het doosje een opmerkelijke andere functie: de optie om ook een iPhone draadloos van energie te voorzien. Dit meldt Nikkei.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw AirPods-oplaaddoosje

Hoe dat precies zou werken, is onduidelijk. Gebruikers kunnen hun iPhone mogelijk op de nieuwe AirPods-oplaadcase leggen, waarna deze draadloos oplaadt. Het doosje moet dan wellicht alsnog met een kabeltje op een usb-poort of adapter worden aangesloten. Hierdoor hoef je geen aparte iPhone-oplader meer mee te nemen, en heb je aan het doosje van je AirPods genoeg. Apple wilde zoals altijd niet reageren op het gerucht.

Nieuw AirPods-oplaaddoosje

De draadloze oplaadcase voor de AirPods werden vorig jaar getoond door Apple, maar zijn nog steeds niet uitgebracht. Het doosje is bedoeld om te werken met de AirPower, de oplaadmat waarmee meerdere Apple-apparaten (de iPhone, Apple Watch en AirPods) tegelijk draadloos worden opgeladen. De AirPower zou in september worden uitgebracht, tegelijk met het nieuwe doosje voor de AirPods. De huidige case van de oordopjes laadt op via een Lightning-kabel.

Nieuwe AirPods met ruisonderdrukking

Ook zou het bedrijf uit Cupertino van plan zijn nieuwe modellen van de AirPods uit te brengen. In 2019 zouden ‘Pro’-versies van de oordopjes verschijnen, die over noise-cancellation beschikken om geluid van buitenaf weg te filteren. Vermoedelijk zijn de oordopjes ook waterdicht. Deze draadloze oordopjes zijn mogelijk een stuk duurder dan de huidige AirPods, die 179 euro kosten.

Lees ook: ‘Premium AirPods met noise-cancellation en nieuwe HomePod in 2019’

Later dit jaar komt Apple mogelijk met een goedkopere nieuwe versie van de populaire draadloze oordopjes. Deze AirPods krijgen een verbeterde chip en de mogelijkheid om Siri op te roepen zonder op een oordopje te hoeven tikken. In september, wanneer Apple traditiegetrouw zijn nieuwe iPhones (en accessoires) onthult, horen we hier waarschijnlijk meer over.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Nikkei
Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple
Device: AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen