Onderzoek: smartphonebezitters gebruiken gemiddeld 26 apps

Gijs Ettes
2 juli 2014, 16:46
1 min leestijd
Onderzoek: smartphonebezitters gebruiken gemiddeld 26 apps

Hoewel we met z’n allen steeds meer tijd aan apps besteden, is het aantal apps dat we daadwerkelijk gebruiken de afgelopen jaren weinig veranderd. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat de maandelijks besteedde tijd aan apps is gestegen van 18 uur en 18 minuten in 2011 tot 30 uur en 15 minuten eind 2013. In dezelfde periode steeg het aantal gebruikte apps van ruim 23 tot 26. Vooral sociale apps zijn populair.

Lees verder na de advertentie.

Onderzoek Nielsen: sociale apps populair

Zoals je ziet in het overzicht hieronder, zijn sociale apps en apps om mee te zoeken verreweg het meest populair. We gebruiken ze per maand gemiddeld bijna 11 uur. Kijk je juist naar de groei in de tijd die we aan apps besteden, dan springen fotografie- en entertainment-apps (waaronder games) eruit. Ook apps om nieuws mee te lezen, worden steeds populairder. Het gebruik steeg van één uur in 2012 naar ruim anderhalf uur in 2013.

nielsen apps

Hieronder zie je hoe het app gebruik verschilt per leeftijdscategorie. 55+-ers hebben de minste apps op hun smartphone geïnstalleerd en maken er ook het minste gebruik van. Jongeren van tussen de 18 en 24 jaar zijn qua tijd het meeste bezig met apps, terwijl smartphonegebruikers in de leeftijdscategorie 25 tot en met 24 jaar de meeste apps op hun toestel hebben staan.

nielsen apps

Nielsen heeft in het onderzoek uitgevoerd in de VS en daarbij zowel iPhone- al Android-gebruikers ondervraagd. Vreemd genoeg is het originele rapport niet meer terug te vinden op de website van het onderzoeksbureau.

Check ook ons overzicht met de beste iPhone apps van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu