De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

6 redenen om Kickstarterhit Next Keyboard voor iPhone te steunen

Rutger Otto
22 december 2014, 11:06
2 min leestijd
6 redenen om Kickstarterhit Next Keyboard voor iPhone te steunen

De iPhone heeft met de komst van iOS 8 al beschikking gekregen over alternatieve toetsenborden, maar volgens de makers van Next Keyboard zijn ze nog niet goed genoeg.

Lees verder na de advertentie.

Next Keyboard is een Kickstarterproject van een bedrijfje genaamd Tiny Hearts. Voor het toetsenbord zochten zij naar 10 duizend Canadese dollars, maar de teller staat al op ruim het dubbele (op het moment van schrijven bijna 28 duizend dollar) met nog meer dan een maand te gaan.

Next Keyboard

De app is van een aantal heel handige functies voorzien, die je investering waard zijn. We lichten er een aantal uit:

1. De letters

Het is eigenlijk enorm vreemd dat Apple gebruikmaakt van toetsenborden die alleen maar hoofdletters presenteren. Alleen aan de shift-toets linksonder op je toetsenbord kun je zien of de hoofdletters in- of uitgeschakeld staan. Next verbetert dat, door zowel hoofdletters als kleine letters te presenteren.

next keyboard

2. De cursor

Oké, Fleksy heeft afgelopen week eenzelfde optie geïntroduceerd, maar Next Keyboard kwam al met het idee om meer invloed uit te oefenen op de cursorbesturing tijdens het typen. Niet langer hoef je moeilijk te doen met je duim om de cursor op de juiste plek in de regel te krijgen, maar je veegt gewoon over de spatiebalk om hem te verplaatsen. Veeg vervolgens over de backspace-knop en je verwijdert alles voor de cursor in één beweging.

3. Emojis

Next Keyboard wil emojis prominenter in beeld plaatsen door een apart icoontje te introduceren. Als je erop tikt, heb je meteen toegang tot smileys. Je kan er met scrollbewegingen makkelijk doorheen bladeren. Next belooft ook dat de juiste smiley automatisch boven je toetsenbord wordt weergegeven. Als je bijvoorbeeld ‘poop’ typt, verschijnt het lachende poepgezichtje boven het keyboard.

4. Swipen en woorden voorspellen

Naast gewoon typen, kun je ook gebruikmaken van de swipe-functie. Handig voor iPhone 6 Plus-gebruikers die met één hand willen typen. Dankzij een woordenvoorspeller weet de app precies wat je bedoelt. Een kanttekening: hier heb je alleen wat aan als Nederlands wordt ondersteund. Daarover wordt nog met geen woord gerept op de Kickstarterpagina: de makers geven aan eerst Engels goed te willen introduceren, daarna volgen andere talen.

5. Snelle acties

Door je vinger op het toetsenbord gedrukt te houden, krijg je snel toegang tot het interpunctiescherm met cijfers. Veeg naar wat je nodig hebt, en je typt het meteen in het scherm. Slimme oplossing.

6. Nog veel meer

Zoals andere toetsenborden biedt Next Keyboard ook andere thema’s in leuke kleuren. Daarnaast krijgt de app ‘unieke toetsenbord-geluiden’, voor wie daar op zit te wachten. Als laatste claimt het bedrijf dat het toetsenbord ‘100 procent privé en veilig’ is. “Wij verzamelen geen data. Wij verkopen liever een goed product dan informatie van mensen.”

Het Next Keyboard heb je vanaf 5 dollar op Kickstarter. Da’s omgerekend ongeveer 3,50 euro.

Lees meer over iOS 8

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen