DreamWorks-oprichter praat met Apple over ‘mobiele tv-dienst’ New TV

Lars Paijmans
20 juli 2017, 9:03
2 min leestijd
DreamWorks-oprichter praat met Apple over ‘mobiele tv-dienst’ New TV

De oprichter van animatiebedrijf DreamWorks Animations zou met Apple in gesprek zijn. Het bedrijf uit Cupertino zou interesse getoond hebben in een nieuw tv-netwerk ‘New TV’ dat op de eerste plaats voor de smartphone bedoeld is.

Lees verder na de advertentie.

Wordt New TV Apples eerste tv-dienst?

Variety en CNBC berichtten onafhankelijk van elkaar over de ontmoeting tussen de twee bedrijven. DreamWorks-oprichter en oud ceo Jeffrey Katzenberg zou in Cupertino een nieuwe tv-dienst hebben getoond, in de hoop op een investering van 2 miljard dollar van Apple. De dienst heeft de simpele naam ‘New TV’, en zou de interesse van Tim Cook en Eddy Cue gewekt hebben.

Het sluit dan ook mooi aan bij de producten en diensten die het bedrijf uit Cupertino al heeft. New TV richt zich op een doelgroep tussen de 18 en 34 jaar oud, met korte videoseries die met een flink budget worden geproduceerd.

New TV

Afleveringen van een serie duren soms niet langer dan tien minuten, in combinatie met vijf minuten durende talkshows en nieuwsuitzendingen van twee minuten. Deze korte speelduur maakt het aanbod van New TV bij uitstek geschikt om op je iPhone of iPad te kijken.

Katzenberg benadrukt hierbij dat het niet de bedoeling is om de bekende series van nu in te krimpen tot behapbare video’s van 10 minuten. Ook zou New TV geen reclames krijgen, maar zijn geld verdienen met sponsoren en merkintegratie.

Een mobiele tv-dienst

Disney en CBS zouden inmiddels al overwegen om shows te produceren voor de nieuwe dienst. In het verleden heeft Disney-ceo Bob Iger zich al uitgelaten over de huidige trend van korte video’s: “de explosieve opkomst van korte producties is geen geheim. Maar we zien vooral de producties van amateurs die zonder budget of studio iets maken.”

Apple is echter niet de enige die mogelijk brood ziet in de dienst. Ook Google, T-Mobile, Snapchat, Spotify en AT&T en Verizon zouden een afspraak met Katzenberg hebben gehad. Aangezien het bedrijf al jaren worstelt met een eigen tv-dienst, zou dit zomaar de ontbrekende schakel kunnen zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Variety
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen