Netflix test ‘Collecties’: door mensen gecureerde toplijsten

Lars Paijmans
26 augustus 2019, 9:10
1 min leestijd
Netflix test ‘Collecties’: door mensen gecureerde toplijsten

Netflix test momenteel een nieuwe functie die waarschijnlijk binnenkort voor iedereen verschijnt. Met Netflix Collecties kun je lijsten met film- en serietips volgen die door mensen worden samengesteld.

Netflix Collecties worden nu getest

Het grote verschil met deze collecties en de standaard Netflix-app is dat de nieuwe lijsten volledig door mensenhanden worden gemaakt. De rest van de app bestaat bijna volledig uit suggesties die door een algoritme automatisch aan jou worden voorgesteld. TechCrunch ontdekte deze test.

Netflix Collecties

Netflix omschrijft Collecties als een manier om snel je volgende serie of film te ontdekken, zonder dat je eindeloos door het aanbod van de streamingdienst scrolt. De nieuwe functie zit verwerkt in een knop die in de rechter bovenhoek van het scherm verschijnt.

De nieuwe lijsten hebben allemaal een eigen thema, zoals Dark & Devious TV Shows, Short and Funny, Artful Adventures en Real & Riveting. Met een druk op de knop kun je een lijst volgen, zodat je een melding krijgt als er iets nieuws aan wordt toegevoegd.

Concurrentie voor Netflix op komst

Vooralsnog bevindt Collecties zich in een testfase, waardoor maar een kleine groep gebruikers er toegang tot heeft. Het is nog onduidelijk wanneer deze testfase wordt afgerond en iedereen ermee aan de slag kan.

Netflix vernieuwt zijn app regelmatig met nieuwe functies, maar zeker nu is dat geen overbodige luxe. Na lange tijd onbetwist de grootste en populairste streamingdienst te zijn geweest, staan er nu twee concurrenten voor de deur. Dit najaar verschijnen Disney Plus en Apple TV Plus, twee Netflix-achtige diensten met hun eigen exclusieve films en series.

Lees meer over Netflix

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps
Spotlight: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's