De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Netflix update: coole nieuwe features voor de iOS-app

Maurice Snijders
17 januari 2023, 14:04
2 min leestijd
Netflix update: coole nieuwe features voor de iOS-app

Netflix heeft maandag een update voor de iOS-app uitgebracht. De nieuwe interface maakt gebruik van meer vloeiende animaties en bevat elementen die reageren op bewegingen van je iPhone.

Netflix update: nieuwe interface voor iOS-app

Om de nieuwe interface te bekijken, werk je de Netflix-app op je iPhone bij naar de laatste versie. Dit doe je via de App Store-app. Als je de app na de Netflix update opent, zie je een grote afbeelding van een film of serie in beeld. Die afbeelding reageert op bewegingen van je iPhone, wat mogelijk is doordat de app nu gebruikmaakt van de accelerometer.

Tijdens beweging van je iPhone zie je niet alleen de afbeelding bewegen, je ziet ook de belichting veranderen. En als je nu een film aantikt, wordt het informatievenster ook vloeiender geopend en kun je op het scherm naar beneden vegen om het venster weer te sluiten.

netflix update
Klik op de afbeelding om het effect van beweging en belichting te zien.

Naast deze coole nieuwe features heeft Netflix met deze update het filteren van content een stuk makkelijker gemaakt. Ook zie je via ‘Nieuw en hot’ nu veel overzichtelijker welke content er de komende tijd aan de app wordt toegevoegd. Verder is er nu ook een tabblad ‘Comedy’ waar je korte, grappige fragmenten kunt bekijken op een TikTok-achtige manier.

Lees verder na de advertentie.

Designer Janum Trivedi heeft het project geleid in 2022 en maakte de uitrol van de Netflix update gisteren bekend op Twitter.

Netflix met reclame werkt nog steeds niet op Apple TV

Netflix introduceerde vorig jaar het plan van een versie met reclame. Het doel daarvan was om meer abonnees te trekken, omdat die versie iets goedkoper zou worden. Later maakte Netflix bekend dat de nieuwe, goedkopere versie niet beschikbaar zou komen op Apple TV. Helaas is hier ook na deze Netflix update nog niets in veranderd.

Een verklaring voor de uitsluiting van Apple TV heeft Netflix nooit gegeven. Vooralsnog zijn Apple TV-gebruikers dus aangewezen op de duurdere, reguliere versie. Bovendien is de versie met reclame in Nederland nog steeds niet beschikbaar. Deze versie is er tot nog toe alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Korea.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu