Hoe Netflix je straks nog gemakkelijker laat bingewatchen

17 april 2019, 15:04
2 min leestijd
Hoe Netflix je straks nog gemakkelijker laat bingewatchen

Netflix gaat mogelijk top 10-lijstjes van ieder genre tonen om jou makkelijker een film of serie te laten kiezen. Waar de streamingdienst eerst geen kijkcijfers openbaar wilde maken, check je straks zo wat anderen kijken.

Lees verder na de advertentie.

Netflix test top 10-lijsten populaire titels

Netflix is een test gestart met top 10-lijstjes in het Verenigd Koninkrijk. Ieder genre en elke categorie heeft zo’n lijstje, dat gebaseerd is op hoeveel een film, serie of documentaire wordt gekeken door andere gebruikers. Dat bevestigt ceo Reed Hastings in een brief aan investeerders.

netflix smart downloads

De lijsten wordt wekelijks bijgewerkt. Met de toevoeging van een top 10 van populariteit hoopt de streamingdienst het gemakkelijker te maken om een titel te kiezen die je wil kijken. Ook weet je zo beter wat anderen graag kijken, in plaats van alleen de bekende gepersonaliseerde keuzes te krijgen.

De overzichten zijn alleen voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar en voorlopig dus slechts een test. Na een aantal maanden beslist Netflix of de functie verder wordt uitgerold naar andere landen.

Concurrentie afschudden?

Het is een opvallende keuze van Netflix. Lange tijd liet het bedrijf namelijk niets los over het aantal kijkers of de populariteit van een bepaalde titel, ook niet van Netflix Originals. Om de top 10-lijsten samen te stellen, is dit noodzakelijk.

In eerste instantie lijkt de test een mogelijke reactie op de pasgeboren concurrentie van Apple TV Plus en het eveneens onlangs onthulde Disney Plus. Volgens Netflix is dat niet het geval; de dienst is zelfs helemaal niet bezorgd over de extra concurrentie.

Volgens de streamingdienst zullen deze diensten hun groei niet beïnvloeden, omdat de markt van on demand entertainment sowieso enorm hard groeit, en er dus genoeg publiek voor ieder van deze diensten is.

Met de top 10-lijsten wordt het straks niet alleen gemakkelijker om een nieuwe serie te vinden die je kunt bingewatchen. Het maakt ook duidelijk hoe populair de eigen producties, Netflix Originals, zijn vergeleken met andere content. Als je de dienst opent, wordt je namelijk steeds meer doodgegooid met promovideo’s van de unieke content van Netflix, al sluiten deze titels niet altijd even goed aan op jouw interesses.

Prijstest

Een andere test waar we een tijdje niets meer over hebben gehoord, is die met hogere prijzen. Ook in Nederland is er geëxperimenteerd met hogere prijzen, die nu al een tijdje in de Verenigde Staten zijn doorgevoerd. Door in verschillende browsers een andere prijs te tonen, testte Netflix of Nederlandse gebruikers nog steeds een abonnement zouden afsluiten. Bij het uiteindelijke scherm kreeg je dan wel de huidige prijzen te zien.

Als je regelmatig op je Mac naar Netflix kijkt, biedt de Clicker-app een uitstekend alternatief dat oogt als een volwaardige Netflix-app voor macOS. Bekijk ook onze Netflix-tips voor april voor wat inspiratie.

Lees meer over Netflix

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu