Netflix krijgt grootste prijsstijging ooit, maar nog niet in Nederland – update

Lars Paijmans
15 januari 2019, 15:37
2 min leestijd
Netflix krijgt grootste prijsstijging ooit, maar nog niet in Nederland – update

Je Netflix-abonnement wordt een stuk duurder. Voorlopig alleen in de VS en nog niet in Nederland. De streamingdienst voert zijn grootste prijsstijging in de geschiedenis door: de prijzen stijgen tussen de 13 en 18 procent voor de verschillende abonnementen.

Update 16:07: Zoals het er nu naar uitziet stijgen de prijzen alleen in de Verenigde Staten, en wil deze stijging nog niks zeggen over een mogelijke stijging in Nederland. Zodra we hier meer over weten, werken we het bericht bij.

Netflix prijsstijging

De grootste Netflix-prijsstijging tot nu toe

De prijsstijging is zojuist bekend geworden voor de Amerikaanse markt, waardoor het aandeel van de videodienst direct omhoog schoot, zo schrijft CNBC. Netflix heeft bekendgemaakt dat de prijzen in de Verenigde Staten omhoog gaan. De nieuwe prijzen in de VS zijn als volgt:

  • Basic: was 8 dollar – wordt 9 dollar
  • Standaard: was 11 dollar – wordt 13 dollar
  • Premium: was 16 dollar – wordt 14 dollar

Het populairste abonnement stijgt hierdoor van 11 dollar naar 13 dollar per maand. Dit is het abonnement waar je een hogere kwaliteit krijgt en je tot twee apparaten tegelijk kunt kijken.

De hogere prijzen zijn per direct doorgevoerd voor iedereen die nu nog een nieuw Netflix-abonnement wil afsluiten. Onder huidige abonnees worden de nieuwe prijzen over de komende drie maanden uitgerold.

Meer geld voor Netflix Originals

Netflix zegt het geld nodig te hebben om meer originele shows te maken, en enorme investeringen te doen om concurrenten als Disney en Amazon voor te blijven. Het is de vierde keer dat Netflix de prijzen omhoog gooit, de laatste keer was eind 2017. Het verschil is dat nu alle abonnees getroffen worden en niet alleen de mensen die voor een specifiek abonnement hebben gekozen.

Vooralsnog blijven de prijzen in Nederland dus ongewijzigd. Zodra we meer weten over een mogelijke Europese prijsstijging werken we dit bericht bij met nieuwe informatie.

Lees meer over Netflix

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu