De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Netflix wordt duurder: ook in Nederland test met hogere prijzen

Florence Peeters
12 maart 2019, 12:38
1 min leestijd
Netflix wordt duurder: ook in Nederland test met hogere prijzen

Je Netflix-abonnement wordt mogelijk duurder. De streamingsdienst blijkt een duurder abonnement te testen bij nieuwe abonnees in Nederland. Eerder werd in de Verenigde Staten al de grootste prijsstijging ooit doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-prijs verschilt: duurder abonnement wordt getest

Dat de populariteit van Netflix blijft groeien, weet het bedrijf zelf ook. Na hogere abonnementsprijzen in de VS, test Netflix nu ook in Nederland de duurdere abonnementen. Dat ontdekte beveiligingsexpert Gert van Dijk, zo schrijft Bright.

Nieuwe klanten krijgen verschillende prijzen te zien. Het verschilt per webbrowser welk abonnementstarief er getoond wordt. Zo betaal je in Google Chrome voor het Premium-abonnement 13,99 euro, maar wordt in Firefox een prijs van 15,99 euro getoond.

Netflix-prijs

Bij het daadwerkelijk afsluiten van een abonnement, worden nog wel de huidige tarieven getoond. Momenteel betaal je dus nog niet meer wanneer je daadwerkelijk een nieuw abonnement afsluit. Maar het is dus duidelijk dat Netflix aan het experimenteren is met verschillende prijzen.

Als uit de test blijkt dat nieuwe klanten ook een Netflix-abonnement afsluiten tegen een hoger tarief, zou het zomaar kunnen dat je straks meer betaalt voor je Netflix-abonnement.

Netflix bingen wordt langzaam prijziger

Deze test voerde Netflix eerder al in Italië uit. Destijds stelde het bedrijf al verschillende prijzen te testen om te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen, en hoeveel ze er dus voor willen betalen. Tijdens de proef schommelt de Netflix-prijs van een Premium-abonnement tussen de 13,99 en 17,99 euro. Bij het Basic-abonnement worden prijzen getoond tussen de 7,99 en 9,99 euro.

In de VS is het inmiddels al duurder geworden om je favoriete Netflix-series en films te bekijken. Daar betaal je nu gemiddeld 1,50 dollar meer voor je Netflix-abonnement. Het is nog afwachten of (en hoe hard) de Nederlandse tarieven gaan stijgen.

Lees meer over Netflix

Bron: Bright
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu