De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Netflix stopt met downloads voor offline kijken (dit moet je weten)

Maurice Snijders
18 augustus 2022, 13:23
2 min leestijd
Netflix stopt met downloads voor offline kijken (dit moet je weten)

Netflix gaat bij sommige abonnementen stoppen met het aanbieden van downloads waarmee je films en series offline kunt kijken. Dat blijkt uit de programmacode in de Netflix-app voor iOS.

Lees verder na de advertentie.

Netflix abonnementen: offline kijken niet overal beschikbaar

Volgens de ontwikkelaar van de Netflix-app (Steve Moser) zal de beperking in ieder geval gelden voor het nog te verschijnen Netflix-abonnement met advertenties. Voor het standaard Netflix-abonnement zoals je dat nu kent, zal er vermoedelijk (nog) niets veranderen. Moser vindt de ontwikkeling overigens niet verrassend, omdat er genoeg andere streamingdiensten zijn die geen download-optie aanbieden.

Netflix offline kijken

Netflix-abonnement met advertenties

Ted Sarandos van Netflix bevestigde in juni 2022 al dat ze aan een goedkoper abonnement met advertenties werken. Deze versie is bedoeld voor mensen die een regulier Netflix-abonnement echt te duur vinden (en geen problemen hebben met de advertenties).

Nieuwe abonnement zonder offline kijken komt in 2023

Het is overigens niet mogelijk om de advertenties over te slaan of te pauzeren. Ook zal Netflix de gebruikers van het nieuwe abonnement om extra details vragen, zodat er meer relevante advertenties getoond kunnen worden.

Het nieuwe Netflix-abonnement zal naar alle waarschijnlijkheid pas in 2023 verschijnen. Dat betekent dus dat de uiteindelijke implementatie nog kan veranderen. Het is ook niet bekend wat de prijs van het nieuwe abonnement gaat worden.

netflix ghostbusters

Klanten terugwinnen

Dat Netflix stopt met het offline kijken in het nieuwe abonnement, komt vooral omdat de streamingdienst de laatste tijd veel klanten en inkomsten heeft verloren. Netflix zegt dat dit onder andere door het delen van accounts komt. Het bedrijf hoopt met het goedkopere abonnement klanten terug te winnen.

Daarnaast gaat Netflix flink optreden tegen het delen van accounts. Momenteel hebben zo’n 222 miljoen betalende huishoudens een account. En worden er met zo’n 100 miljoen huishoudens accounts gedeeld. Aan deze gedeelde accounts verdient het bedrijf dus geen inkomsten.

Genoeg van Netflix?

Heb je genoeg van Netflix? Of heb je eigenlijk alles wel gezien? Gelukkig zijn er genoeg andere streamingdiensten waar je uit kunt kiezen. Wij hebben de beste streamingdiensten al voor je vergeleken.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen