De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Netflix wordt weer duurder: dit zijn de nieuwe prijzen (update)

Piet-Jan Lentjes
7 oktober 2021, 15:20
2 min leestijd
Netflix wordt weer duurder: dit zijn de nieuwe prijzen (update)

De kogel is door de kerk: Netflix wordt weer duurder. De streamingdienst heeft onlangs prijsverhogingen aangekondigd die voor nieuwe abonnees per direct ingaan. Dit zijn de nieuwe prijzen!

Lees verder na de advertentie.

Update 21.18:

Netflix heeft verkeerde informatie gecommuniceerd. De nieuwe prijs van het Netflix Standaard-abonnement is 11,99 euro per maand, niet 13,99 euro. 

Originele bericht: 

Netflix duurder: dit gaat er veranderen

Alleen nieuwe abonnees gaan de prijsverhoging per direct betalen. Bij bestaande gebruikers wil Netflix de nieuwe prijzen op een later tijdstip invoeren. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet bekend. Wel geeft de streamingdienst aan dat ze de klanten eerst per mail op de hoogte gaan stellen.

Nieuwe prijzen van Netflix

Vier jaar geleden verhoogde Netflix de prijzen voor de abonnees met een Standaard of Premium account. Ook deze keer zit de prijsverhoging bij deze twee abonnementen. Zo gaat de prijs van een Standaard-abonnement van 10,99 euro naar 13,99 euro. Premium abonnees betalen 15,99 euro (dat was 13,99 euro). Opvallend is dat gebruikers met een Basic-abonnement geen verhoging krijgen. Dat blijft 7,99 euro per maand kosten.

netflix mei 2021

Prijsverhoging Netflix: ook in België duurder

Ook Belgische kijkers krijgt met deze verhoging te maken. Daar wordt de prijs van het Basic-abonnement verhoogd naar 9 euro per maand. Voor het Standaard-account gaan Belgische filmfans 13,49 euro betalen. Een Premium-abonnement gaat in België 17,99 euro kosten.

Netflix abonnement: Basic, Standaard en Premium

Netflix heeft drie verschillende soorten abonnementen. Met een Basic-abonnement kan je op één scherm tegelijk kijken en kan je niet streamen in HD of UHD (4K). Met een Standaard-abonnement mag je op twee apparaten tegelijkertijd streamen en kan je films in HD bekijken. Met het duurste abonnement (Premium) kun je op vier apparaten tegelijkertijd kijken en krijg je toegang tot zowel HD als UHD-content.

Lees ook: Even lekker bingen: dit zijn de populairste films en series op Netflix

Netflix Spatial Audio

Netflix alternatieven

Er zijn inmiddels al aardig wat streamingalternatieven beschikbaar in Nederland. Disney+ kost 8,99 euro per maand en heeft inmiddels al een flink aanbod aan films en series. Videoland, Apple TV+, Pathé Thuis willen allemaal een graantje meepikken.

Binnenkort komt daar weer een grote naam bij. HBO Max heeft op Twitter aangekondigd dat ze in 2022 ook in Nederland de deuren naar hun streamingdienst openen.

Ook interessant: Netflix: het complete overzicht

Blijf op de hoogte!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu