De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Netflix-kinderslot: zo gaat Netflix ouders helpen hun kids te beschermen

Michel van 't Klaphek
5 maart 2018, 18:56
2 min leestijd
Netflix-kinderslot: zo gaat Netflix ouders helpen hun kids te beschermen

Netflix gaat het ouders gemakkelijker maken om specifieke series en films af te schermen voor hun kinderen. In de komende maanden worden in het kader daarvan twee nieuwe functies uitgerold. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Netflix kinderslot: meer controle voor ouders

Ten eerste kunnen ouders, of in ieder geval de beheerders van een Netflix-account, binnenkort een pincode instellen. Met deze code worden specifieke films en series afgeschermd voor de andere mensen op hetzelfde account.

Hierbij kunnen ouders een leeftijdsgrens opgeven. Er valt te kiezen tussen afschermen voor kleine kinderen, voor iets grotere kinderen en tieners. De bijbehorende PEGI-leeftijdsindelingen zijn respectievelijk 3, 7 en 13. Met deze codes wordt aangeduid voor welke leeftijden bepaalde films en series geschikt zijn.

Netflix kinderslot pincode

De nieuwe functie is te vinden in het instellingenmenu onder het kopje ‘ouderlijk toezicht’. Vorig jaar introduceerde Netflix al de mogelijkheid om films en series af te schermen op basis van PEGI-leeftijdsindeling. Met de nieuwe functie kunnen specifieke titels geblokkeerd worden.

Lees ook: Netflix: ‘Apples onaangekondigde tv-dienst wordt een geduchte concurrent’

Leeftijdswaarschuwing bij aanvang film

Ten tweede gaat Netflix voortaan bij aanvang van een film of serie tonen voor welke doelgroep deze geschikt is. Daarbij wordt bijvoorbeeld vermeld of erin wordt gevloekt, of grove humor wordt gebruikt. In het persbericht valt te lezen dat men nog niet helemaal zeker is of dit de beste manier van ‘waarschuwen’ is. Er wordt daarom doorlopend onderzoek gedaan naar wat de beste, en vooral meest directe, manier van ouders en kinderen op de hoogte stellen is.

Netflix kinderslot pincode

Enkele websites, waaronder TechCrunch, speculeren dat de timing van de nieuwe functies verdacht is. In 2019 komt concurrent Disney namelijk met een eigen streamingdienst voor films en video’s. Er wordt gesuggereerd dat men zich met name op kinderen gaat richten. Disney heeft bijvoorbeeld de exclusieve rechten voor de High School Musical- en Monster Inc-films. Netflix heeft geen specifieke verschijningsdatum bekendgemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu