De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Netflix stopt abonnementen via iTunes: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
29 december 2018, 10:27
2 min leestijd
Netflix stopt abonnementen via iTunes: dit moet je weten

Het is voortaan niet langer mogelijk om je Netflix-abonnement via iTunes te betalen. Voor bestaande klanten is er weinig aan de hand.

Lees verder na de advertentie.

Netflix iTunes-abonnement stopt

Netflix gaat ervoor zorgen dat Apple minder geld verdiend. Volgens VentureBeat kun je binnenkort namelijk niet meer via iTunes een abonnement op de populairste streamingdienst afsluiten. ‘Het is niet langer mogelijk om een Netflix-abonnement via iTunes te betalen’, aldus een woordvoerder van het bedrijf uit Cupertino.

Voor bestaande klanten verandert er niks. Het abonnement blijft actief en zolang jij niks aan de betaalmethode wijzigt kun je door blijven kijken. Alleen nieuwe klanten hebben ‘last’ van de wijziging. Zij moeten voortaan via Netflix zelf hun abonnement betalen met creditcard, iDeal of PayPal.

het beste van netflix 2018

Het nieuwe beleid is volgens de Apple-medewerker sinds eind november actief, maar wordt nu pas opgemerkt door klanten die plotseling niet via iTunes kunnen abonneren. Netflix heeft het nieuws niet eerder zelf naar buiten gebracht.

Lees ook: Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe

Groeiende spanning

Het is niet helemaal duidelijk waarom de film- en series-dienst hiervoor kiest, maar het heeft waarschijnlijk met geld te maken. Apple krijgt 30 procent van alle in-app aankopen uit de App Store, en dit percentage is 15 procent bij abonnementen die langer dan een jaar lopen.

Door niet langer via iTunes te laten betalen bespaart Netflix dus een hoop geld. Volgens onderzoek van Sensor Tower maakte de streamingdienst afgelopen november een omzet van 43 miljoen via de App Store en Google Play Store.

Steeds meer apps en diensten proberen minder afhankelijk te worden van techreuzen als Apple en Google. Zo vroeg Spotify geïnteresseerde klanten al om een abonnement via de website aan te schaffen, en niet via Apple. Ook Fortnite-ontwikkelaar Epic Games koos ervoor om hun populaire game niet in de Google Play Store te zetten.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen