De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Netflix groeit niet meer zo hard als voorheen

Rutger Otto
19 juli 2016, 12:44
2 min leestijd
Netflix groeit niet meer zo hard als voorheen

Videodienst Netflix heeft de afgelopen maanden een teleurstellend aantal nieuwe abonnees bijgeschreven. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Lees verder na de advertentie.

Netflix groei loopt terug

“We groeien, maar niet zo snel als we zouden willen”, schrijft Netflix-ceo Reed Hastings in een brief aan aandeelhouders, waarin hij de cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar bekendmaakt. “We groeiden het afgelopen kwartaal met 1,7 miljoen abonnees, wat onder onze voorspelling van 2,5 miljoen nieuwe abonnees is.” In totaal heeft Netflix nu 83 miljoen leden wereldwijd.

De matige groei heeft voor het bedrijf als gevolg dat een aandeel inmiddels bijna 16 procent in waarde is gezakt. Netflix denkt dat de stagnering komt omdat de prijzen van standaardabonnementen de laatste tijd zijn verhoogd. Daardoor zouden veel abonnees hun account hebben opgezegd.

Netflix offline

Exclusieve content

“Een grote markt overtuigen en binnenhalen kan lastig zijn”, schrijft Hastings. “Maar de kans om uit te breiden is nog steeds zo groot als altijd en we blijven ons inzetten om de dienst te verbeteren.” Dat doet Netflix onder meer met eigen series, zoals Stranger Things, de nieuwe originele serie uit de stal van Netflix die online hoge beoordelingen weet te scoren. Gisteren kondigde Netflix nog aan dat het de rechten voor 727 afleveringen van oudere Star Trek-afleveringen in zijn bezit heeft. Die zul je als abonnee ‘voor het einde van 2016’ kunnen streamen. Ook de nieuwe serie, die in 2017 uitkomt, is op Netflix te bekijken.

VPN gebruiken niet meer mogelijk

Overigens is het ook goed mogelijk dat Netflix de afgelopen tijd wat klanten is verloren, omdat het VPN is gaan blokkeren. Door van een virtual private network gebruik te maken, was het mogelijk om bijvoorbeeld het Amerikaanse Netflix-aanbod te kijken terwijl je gewoon in Nederland was. Dat is op dit moment vrijwel onmogelijk gemaakt. Waarom Netflix dat heeft gedaan, lees je in dit artikel.

Lees meer over Netflix

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu