Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Netflix loopt lekker in Nederland: 1,1 miljoen abonnees

Rutger Otto
20 augustus 2015, 12:13
2 min leestijd
Netflix loopt lekker in Nederland: 1,1 miljoen abonnees

Video-on-demand dienst Neflix heeft het afgelopen jaar goede zaken gedaan. Het aantal abonnees in Nederland verdubbelde bijna, van 620.000 naar ruim 1,1 miljoen.

Lees verder na de advertentie.

Netflix gebruikers

Onderzoeksbureau Telecompaper heeft daar onderzoek naar gedaan en cijfers gepresenteerd. Er deden zo’n tienduizend Nederlanders mee aan de proef. Onder de 1,1 miljoen Nederlanders zitten mensen met een betaald account, maar ook mensen die nog in hun eerste gratis maand zitten.

Telecompaper stelt dat als je naar het aantal abonnees kijkt, het aantal gebruikers met een factor 2 tot 2,2 vermenigvuldigd moet worden, omdat meerdere mensen er naar kijken. Zo heeft in totaal één op de zeven Nederlandse huishoudens een abonnement op Netflix.

Overigens is er geen mooie stijgende lijn in de groei van Netflix-abonnees te zien. Meestal komen er aan het begin van het jaar en in de zomerperiode meer nieuwe abonnees bij dan in het tweede en vierde kwartaal. “In de beste kwartalen schrijft Netflix er 165.000 tot 185.000 abonnees bij, in andere kwartalen ligt dat aantal rond de 80.000”, zo staat in de bevindingen van Telecompaper beschreven.

iPhone 6 netflix

Prijsverhoging voor nieuwe abonnees

Eerder deze week bleek dat Netflix de standaard abonnementsprijs voor nieuwe accounts gaat verhogen. De prijs stijgt van 8,99 euro naar 9,99 euro per maand. Voor huidige abonnees verandert er voorlopig niets. Gebruikers van het eerste uur betalen al twee jaar lang 7,99 euro per maand.

Met het standaard-abonnement kun je met maximaal twee schermen naar films en series kijken, in hd. Een basic-abonnement, dat nu voor nieuwe abonnees 7,99 euro kost, biedt slechts één scherm zonder hd-kwaliteit. Een premium-account kost 11,99 euro per maand en laat gebruikers op vier schermen tegelijk kijken in Ultra HD.

Netflix-app

Netflix heeft een gratis app voor iOS, die je in de App Store kunt downloaden. Om video’s te kijken heb je uiteraard wel een account nodig. Je kunt films en series op je iPhone en iPad kijken, maar mocht je in het bezit zijn van een Chromecast, kun je ze daarmee ook naar de tv laten streamen.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu