De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Netflix start streamen van games met Minecraft: Story Mode

Michel van 't Klaphek
14 juni 2018, 11:02
2 min leestijd
Netflix start streamen van games met Minecraft: Story Mode

Binnenkort kun je naast films en series kijken ook simpele games spelen via Netflix. De dienst gaat samenwerken met de bekende game-ontwikkelaar Telltale Games.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-games op komst

We kennen Netflix allemaal van de films en series die we massaal bingewatchen. Daar komt binnenkort een nieuwe functie bij, namelijk games spelen. Het bedrijf werkt hiervoor samen met Telltale Games, bekend van onder meer het spel van The Walking Dead en The Wolf Among Us.

Dat meldt TechRadar. De eerste Netflix-gametitel wordt Minecraft: Story Mode, een spel dat origineel in 2015 uitkwam. Het wordt een vijfdelig verhaal waarin kijkers, of liever gezegd spelers, op bepaalde momenten indringende keuzes moeten maken.

Netflix-games minecraft story mode 2

Deze beslissingen hebben vervolgens invloed op de verloop van het verhaal. Ook moet je soms een bepaalde plek op het scherm aanwijzen, om bijvoorbeeld het personage de juiste kant op te sturen. Netflix benadrukt dan ook dat ze niet van plan zijn om volledig in te zetten op gaming, maar het aanbieden van dit soort interactieve verhalen wel goed bij de rest van de dienst past.

Hoe werken Netflix-games?

Je kunt de laagdrempelige games spelen met de afstandsbediening van je tv. De enige twee benodigdheden zijn een bevestigingsknop, en knoppen om een richting aan te geven. Praktisch iedere tv-afstandsbediening beschikt hierover. De vraag is nog of en hoe deze spellen gaan werken op de touchscreens van iPhones en iPads. Omdat Minecraft: Story Mode al beschikbaar is als iOS-app, is de kans groot dat Netflix voor een soortgelijke aanpak kiest.

Netflix-games zijn het best te vergelijken met het Fire TV-platform van Amazon, zo zegt een vertegenwoordiger. Via deze dienst kun je momenteel al simpele spellen spelen, waaronder enkele titels van Telltale Games. De gemene deler in al deze spellen is dat ze verhalend van opzet zijn, en gemakkelijk te besturen. Hierdoor heb je geen geavanceerde controller nodig voor de bediening: een tv-afstandsbediening volstaat.

HBO sloeg samenwerking af

Netflix-concurrent HBO zou ook door de ontwikkelstudio benaderd zijn, maar heeft het aanbod afgeslagen. Men vindt het idee interessant, maar de techniek momenteel nog onvoldoende ontwikkeld.

Een interessante wending, omdat HBO en de gameontwikkelaar eerder al een spel van Game of Thrones op de markt brachten. Wanneer deze interactieve spellen van Netflix uitkomen is nog niet duidelijk, ook is het de vraag of de games eerst in de Verenigde Staten worden gelanceerd en pas later naar Europa komen.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: TechRadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen