De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Netflix-games zijn nu te downloaden in de App Store (Update)

Koen van Ekeren
9 november 2021, 20:04
2 min leestijd
Netflix-games zijn nu te downloaden in de App Store (Update)

Met een Netflix-abonnement kun je naast non-stop bingen nu ook mobiele games spelen op de iPhone. Begin deze maand lanceerde de streaminggigant zijn games voor Android-apparaten en vanaf vandaag zijn ze ook beschikbaar voor iOS.

Lees verder na de advertentie.

Update 9 november, 20.04 uur:

Vanaf nu kun je de Netflix-games Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast and Teeter Up downloaden in de App Store. Je hebt natuurlijk wel een Netflix-abonnement nodig om ze te kunnen spelen. Vanaf morgen zijn ze ook in de app van Netflix te vinden.

Oorspronkelijke bericht:

Netflix-games naar de iPhone

Abonnees van Netflix krijgen met hun abonnement toegang tot mobiele games. Op dit moment bestaat het aanbod uit vijf spellen: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter Up.

Nu zijn de spellen alleen te downloaden voor Android, maar ondersteuning voor iOS is ‘op komst’, liet Netflix eerder weten. Wanneer de spellen er precies zijn, is nog niet duidelijk. Het bedrijf is van plan om de Netflix-games afzonderlijk beschikbaar te stellen in de App Store. Dit meldt Mark Gurman van Bloomberg.

Netflix Spatial Audio

Op Android is er in de Netflix-app een games-tabblad. Tik je op een game, dan opent de Google Play-store en kun je de game downloaden. Vervolgend meld je je aan met je Netflix-account. Op iOS werkt het straks vermoedelijk hetzelfde.

Daarmee krijgt Netflix niet de alles-in-één oplossing, met films, series én games die vanuit de Netflix-app beschikbaar zijn. Je zal een game van Netflix in de App Store moeten downloaden en vervolgens moeten inloggen op je Netflix-account. Het is nog wel de vraag of Apple zo’n oplossing toestaat.

Concurrent van Apple Arcade

Op dit moment is het game-aanbod magertjes, maar Netflix heeft als doel om een bibliotheek van games op te bouwen die ‘voor elk wat wils’ biedt: van beginner tot doorgewinterde gamer. Je hebt geen extra abonnement nodig voor de spellen en er zijn geen in-app aankopen op advertenties. Wat dat betreft lijkt de dienst veel op Apple Arcade, de gamedienst van Apple.

apple arcade nederland

Met Apple Arcade heb je voor een bedrag van 4,99 euro per maand toegang tot ruim 200 spellen – zonder reclame of in-app aankopen. De spellen zijn te spelen op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Lees ook: Apple Arcade: alles over Apples ‘Netflix’ voor games’

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen