Netflix wordt per direct duurder – dit zijn de nieuwe tarieven

Sven Lamers
10 mei 2024, 13:11
2 min leestijd
Netflix wordt per direct duurder – dit zijn de nieuwe tarieven

Netflix-abonnees in Nederland en België moeten vanaf vandaag dieper in de buidel tasten, want de streamingdienst heeft officieel bevestigd dat de dienst per direct duurder wordt. Hier is alles wat je moet weten!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe prijzen voor Netflix-abonnementen

In het afgelopen jaar heeft Netflix al verschillende veranderingen doorgevoerd, waaronder een strengere aanpak van accountdeling buiten het huishouden. Nu gaat ook de maandelijkse prijs van de abonnementen in Nederland en België omhoog. Deze maatregel, die eerder nog een gerucht was, is nu werkelijkheid geworden. De nieuwe tarieven zijn als volgt:

  • Netflix Basic (7,99 8,99 euro/maand)
  • Netflix Standaard (11,99 13,99 euro/maand)
  • Netflix Premium (15,99 18,99 euro/maand)

Deze prijsverhogingen betekenen voor veel gebruikers dat ze maandelijks twee euro meer betalen. Het premium-abonnement is zelfs 3 euro duurder geworden. Maar daarnaast werkt Netflix mogelijk aan een goedkoper abonnement met advertenties in Nederland en België, zoals dat al in andere landen beschikbaar is.

Netflix account delen

Abonnement met advertenties op komst?

In landen als de Verenigde Staten en Canada heeft Netflix al een advertentie-abonnement voor een lagere prijs beschikbaar gesteld. Dit kan ook binnenkort naar Nederland en België komen als een goedkoper alternatief voor de bestaande abonnementen. Het advertentie-abonnement biedt toegang tot de content tegen een gereduceerd tarief, maar introduceert wel reclameblokken.

Overweeg andere streamingdiensten

Wil je liever niet meer betalen of ben je op zoek naar alternatieven voor Netflix? Er zijn veel andere streamingdiensten beschikbaar die vaak zelfs tegen lagere prijzen een breed aanbod aan films en series hebben. Bekijk hier enkele populaire opties:

Met zoveel keuzes op de markt is het zeker de moeite waard om te kijken naar een dienst die bij je behoeften past.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu