De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Netflix verbetert audiokwaliteit voor Apple TV-gebruikers

Lars Paijmans
2 mei 2019, 9:03
1 min leestijd
Netflix verbetert audiokwaliteit voor Apple TV-gebruikers

Als je jouw favoriete Netflix-films en -series via een Apple TV bekijkt, klinken ze binnenkort een stuk beter. De streamingdienst gaat de audiokwaliteit naar een hoger niveau tillen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Netflix de audiokwaliteit verbetert

Netflix introduceerde vorig jaar al Dolby Atmos-ondersteuning voor de Apple TV 4K, en nu gaat de dienst nog een stapje verder. De functie heet simpelweg ‘high-quality audio’ en doet precies wat die term doet vermoeden.

Met de update zegt Netflix de audio-ervaring dichterbij te brengen bij wat de maker van een serie in de studio hoort. Volgens Netflix horen regisseurs vaak sommige details niet terug als ze een serie via een streamingdienst bekijken. Dat moet deze update oplossen. Zo worden details in het geluid opgepikt en krijg je een voller geluid.

De verbeterde Netflix-audiokwaliteit is beschikbaar voor apparaten die 5.1 audio of Dolby Atmos ondersteunen. In het geval van Apples producten is dat de Apple TV 4K. Let wel op: de verbeterde kwaliteit is beschikbaar voor mensen die een abonnement op het duurdere premium-lidmaatschap van Netflix.

Netflix heeft de functie adaptief gemaakt, zodat het zich kan aanpassen op jouw internetsnelheid en apparaat waar je op kijkt. Op die manier heb je ook iets aan deze update als je internetsnelheid beperkt is, net zoals ook de videokwaliteit hierop wordt afgestemd.

Meer Netflix? Check onze maandelijkse tips!

In bovenstaande video kun je zien hoe Netflix uitlegt waar de functie vandaan komt en welke voordelen het heeft voor jou als gebruiker. Heb je al een abonnement op Netflix en weet je niet waar je naar moet kijken deze maand? Dan kun je terecht bij onze maandelijkse Nieuw op Netflix-rubriek, waarin we de beste nieuwe films en series aan je voorstellen.

Lees verder over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu