AirPlay op Netflix-app geschrapt vanwege ‘technische problemen’

Michel van 't Klaphek
6 april 2019, 9:52
2 min leestijd
AirPlay op Netflix-app geschrapt vanwege ‘technische problemen’

Je kunt niet langer Netflix naar je Apple TV streamen vanaf je iPhone via AirPlay. De videostreamingdienst heeft de functie geschrapt vanwege ‘technische problemen’. Het is al langere tijd onrustig tussen Apple en Netflix.

Lees verder na de advertentie.

Netflix AirPlay geschrapt

De Netflix-app op je iPad en iPhone ondersteunt niet langer AirPlay, aldus de officiële website. De wijziging werd als eerst opgemerkt door MacRumors. Wanneer je toch een film of serie probeert te streamen via AirPlay, krijg je onderstaande foutmelding te zien. Je kunt het nog steeds proberen via het Bedieningspaneel van je iOS-apparaat, maar zonder resultaat.

Netflix AirPlay verwijderd

Netflix maakt niet helemaal duidelijk waarom de functie is geschrapt, maar zegt dat het aan ‘technische problemen’ ligt. De streamingdienst adviseert klanten om gebruik te maken van een Chromecast, op hun smartphone te kijken of de app voor Apple TV te downloaden.

Netflix ondersteunde AirPlay vanaf 2013, maar niet altijd naar wens. Zo lieten meerdere mensen weten dat streamen soms niet goed werkte en het beeld en de audio bijvoorbeeld niet synchroon liepen. De eigen Netflix-apps werken over het algemeen beter.

Stroeve relatie

Het loopt al langere tijd stroef tussen Apple en de aanbieder van films en series. In december maakte Netflix het onmogelijk om een abonnement via de Apple Store aan te schaffen. Het bedrijf zei dat alleen op deze manier de klantervaring maximaal was, maar waarschijnlijk snoepte Apple teveel marge van de omzet af.

Daarbij kondigde de iPhone-maker onlangs Apple TV Plus aan, een concurrerende dienst gevuld met exclusieve films en series. Netflix liet in de dagen voorafgaand aan de aankondiging weten geen trek te hebben in een samenwerking. ‘We willen dat mensen onze exclusieve shows op Netflix zelf kijken’, aldus directeur Reed Hastings.

Apple TV Plus komt ook in Nederland uit, al weten we nog niet wanneer. Ook het prijskaartje is nog onduidelijk. Check het Apple TV Plus-aanbod om te zien welke films en series je mag verwachten.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Via: MacRumors
Bron: Netflix
Bron afbeelding: MacRumors
Categorie: Apps
Thema: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen