De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oppassen! Vanaf 2023 kan je je Netflix-account niet meer delen

Guus Timmermans
20 oktober 2022, 10:27
2 min leestijd
Oppassen! Vanaf 2023 kan je je Netflix-account niet meer delen

Netflix wil in het voorjaar van 2023 maatregelen nemen tegen het delen van Netflix-accounts. Hoe ze dat gaan doen vertelt iPhoned je.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-account delen: in 2023 wordt het onmogelijk gemaakt

Uit een brief die Netflix naar aandeelhouders heeft gestuurd blijkt dat het bedrijf in 2023 het delen van accounts onmogelijk maakt. Vanaf het voorjaar kan je dan een Netflix-account niet meer delen met je familie en vrienden.

Netflix-account delen

Hoewel deze regels al heel lang bestaan, heeft Netflix ze nog niet actief geïmplementeerd. Exacte details ontbreken nog en de brief is eigenlijk gestuurd om de kwartaalcijfers te delen. Het is dan ook onduidelijk of Nederland en België in de ‘eerste golf’ meegenomen worden om het delen van Netflix-accounts tegen te gaan, of dat het pas later wordt uitgerold.

Netflix test het het beperken van ‘account sharing’

Netflix heeft de beperkingen om het delen van Netflix-accounts al in Zuid-Amerika getest. Het gaat hier om de landen Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador en Honduras. Daar kunnen de gebruikers al geen Netflix-account meer delen met mensen van buiten hun huishouden.

Volgens een onderzoek van Amerikaanse onderzoeksbureau Magid deelt wereldwijd een derde van alle Netflix-gebruikers hun account met minstens één ander persoon. Netflix vindt het dus de hoogste tijd om de beperkingen daadwerkelijk te gaan handhaven.

Netflix-account-delen

Hoe gaat Netflix het delen van accounts controleren?

Netflix gaat het delen van accounts checken aan de hand van geolocatie. Wonen jij en de persoon waarmee je het Netflix-account deelt in dezelfde stad? Dan neemt de streamingdienst aan dat je bij hetzelfde huishouden hoort.

Vallen jullie niet onder deze voorwaarde? Dan krijg je de optie om je profiel te exporteren en de volle mep te gaan betalen. Zo behoud je jouw kijkgeschiedenis, kijklijsten en weet Netflix ook nog steeds wat jij leuk vindt. Maar je moet dan wel de volle mep zelf gaan betalen.

Het is binnenkort dan ook mogelijk om een ‘sub-account’ aan te maken. In dat geval zitten er meerdere accounts op hetzelfde factuuradres en mogen de sub-accounts tegen een kleine vergoeding ook Netflix kijken. Hoe Netflix deze goedkopere optie verder gaat uitrollen is nog onduidelijk. We zijn in ieder geval benieuwd wanneer we daadwerkelijk iets gaan merken van deze ontwikkeling.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het delen van je Netflix-account? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu